Antena Căutare

Arabia Saudită, satisfăcută de moartea lui al-Baghdadi, care a ”desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume”

Arabia Saudită şi-a exprimat satisfacţia, luni, faţă de moartea, într-o operaţiune americană în Siria, a liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi şi a apreciat că organizaţia acestuia a ”desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume”, relatează AFP.

”Guvernul saudit a urmărit anunţul preşedintelui american Donald Trump cu privire la succesul urmăririi şi eliminării liderului Daesh (acronimul arab al SI), teroristul Abu Bakr al-Baghdadi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministrului saudi de Externe.

”Guvernul saudit apreciază eforturile enorme ale administraţiei americane, care a vânat membrii acestei grupări periculoase ce a desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume şi a comis, în numeroase ţări, inclusiv în Arabia Saudită, orori şi crime contrarea valorilor umane de bază”, a adăugat el.

Arabia Saudită ”va continua, împreună cu aliaţii săi şi cu Statele Unite, în fruntea lor, să lupte împotriva terorismului, să-i oprească sursele şi să lupte împotriva ideologiei sale teroriste”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică moartea liderului SI într-o operaţiune militară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Siria, la doar câţiva kilometri de frontiera turcă.

Trump a prezentat o versiune detaliată a raidului, în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de către forţele americane şi şi-a detonat centura de explozivi.

Cel mai căutat om din lume, al-Baghdadi este considerat vinovat de multiple atrocităţi în Irak şi Siria şi de atentate sângeroase în mai multe ţări.

Sursa : news.ro

Contacte ”intense” între turci şi americani în cursul operaţiunii care a condus la moartea lui al-Baghdadi, anunţă preşe... Şapte morţi şi 11 răniţi în nord-estul Arabiei Saudite, în inundaţii cauzate de ploi diluviene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x