Bilanțul pandemiei, revizuit. Mii de decese, raportate ca fiind cauzate de COVID-19, au fost șterse din datele oficiale. Autoritățile spaniole, greșeli în lanț

Greșeli în lanț în Spania, una dintre cele mai afectate țări de pandemia COVID-19. Autoritățile au publicat numărul real al deceselor provocate de coronavirus.

Mii de decese, raportate ca fiind cauzate de COVID-19, au fost șterse din datele oficiale. Autoritățile spaniole, greșeli în lanț

Profimedia

Minus două mii de decese! Bilanțul morților cauzate de COVID-19, în Spania, a fost revizuit în scădere, ajungând la 26.834 de morţi.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a precizat luni că această revizuire a fost efectuată în urma unor verificări a datelor transmise de către regiuni, potrivit News.ro.

Eroare de raportare: peste 2.000 de morți nu au avut legătură cu noul coronavirus

Potrivit autorităților spaniole, unele morţi au fost înregistrate de mai multe ori, iar pacienţi despre care se credea că au murit din cauza COVID-19 au murit de fapt din cauza altor boli, a precizat coordonatorul agenţiei spaniole sanitare, Fernando Simon.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

„Am corectat mai mult serii, am validat date, am eliminat cazurile înregistrate de două ori, am eliminat cazurile ce erau considerate posibile infectate şi cazurile suspecte ce nu s-au confirmat.

Acestea sunt date reale ce arată o evoluţie favorabilă”, a precizat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Bilanţul total al infectărilor a fost de asemenea revizuit în scădere, la 235.400, iar luni s-au înregistrat cu 372 de cazuri.

Citește și:

Opt teste! N-are simptome! S-a tratat singur cu Paracetamol și Vitamina C: „Stau internat, așteptând să mă negativez”

Spania, pregătită pentru turiști

Spania a anunţat luni că turiştii străini pot reveni în ţară din luna iulie, în condiţiile în care relaxează unele dintre cele mai stricte măsuri de distanţare socială din Europa, dar companiile de turism sunt sceptice să pot salva sezonul de vară, transmite Reuters.

Citește și
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
claudia-radu-colaj-chefi-lc-cutite
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Mai multe articole

A doua cea mai vizitată ţară din lume s-a închis în luna martie pentru a gestiona pandemia de coronavirus, iar ulterior a impus o carantină de două săptămâni pentru vizitatorii din străinătate. Dar această condiţie va fi ridicată de la 1 iulie, potrivit unui comunicat al guvernului.

Citește și:

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

„Ce a fost mai rău trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vor ridica măsura carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptăm să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter, folosind emoji cu bikini, ochelari de soare şi o valiză.

Carantina, introdusă pe 15 mai fără un avertisment prealabil, a provocat confuzie în industria turismului şi tensiuni în relaţia cu Franţa. Prin ridicarea măsurii, guvernul speră să compenseze lipsa de comunicare anterioară şi să poată atrage turiştii în perioada verii.

În mod normal, Spania atrage 80 de milioane de vizitatori pe an, turismul reprezentând peste 12% din PIB şi o pondere şi mai mare în cazul forţei de muncă, astfel încât sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii.

Ultimele știri