Antena Căutare

Ciocniri violente si arestari in Turcia, la 12 ani de la arestarea liderului rebel Abdullah Ocealan

Violente in Turcia. Kurzii din sud-estul tarii au marcat, ieri, 12 ani de la arestarea liderului rebel Abdullah Ocealan. Fortele de ordine au incercat sa opreasca manifestatiile organizate acolo si totul s-a incheiat prin ciocniri violente si zeci de arestari

Abdullah Ocealan, seful rebelilor separatisti din Kurdistanul turcesc, a fost capturat in Africa, in 1999. Adus in Turcia, el se afla si acum la inchisoare, dupa ce a fost condamnat pe viata pentru terorism. Kurzii il considera, insa, un erou si au incercat sa-l omagieze, la 12 ani de la arestare, in orasele din sud-estul Turciei, unde sunt majoritari. Politia turca era, insa, pregatita si a intervenit in forta.

Politistii au incercat sa-i disperseze pe manifestanti cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa. Militantii kurzi au ripostat cu pietre, bate si bombe incendiare. Mai multi raniti s-au inregistrat in ambele tabere iar fortele de ordine au arestat zeci de persoane.

Ciocnirile si arestarile au continuat si in timpul noptii, cand mai multe masini au fost incendiate. In ultimii 30 de ani, conflictul dintre separatistii kurzi si puterea de la Ankara a facut peste 45.000 de victime. Luptele continua si in prezent, la granita Turciei cu Irakul, desi Ocealan a anuntat, din inchisoare, ca nu mai cere independenta Kurdistanului, ci doar autonomia provinciei.

Sursa: antena3.ro

Barack Obama a acordat Medalia Libertatii lui George Bush si Angelei Merkel... Aderarea Romaniei la Schengen nu va fi amanata din cauza Bulgariei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x