Antena Căutare

Coreea de Nord detine peste 150.000 de prizonieri, conform unui raport socant

Comitetul pentru Drepturile Omului in Coreea de Nord a emis marti un comunicat potrivit caruia peste 150.000 de persoane sunt incarcerate in inchisorile din tara comunista, in ciuda asigurarilor date de regimul de la Phenian, care neaga ca ar avea in custodie prizonieri "politici".

Potrivit ABC News, raportul este bazat, printre altele, pe 60 de interviuri realizate cu fosti prizonieri si gardieni din inchisorile nord-coreene, adevarate gulaguri, dar si pe imagini obtinute din satelit.

In temnite se afla familii intregi, copii ori bunici condamnati pentru singura vina de a fi rude cu un "dusman politic", dar si multe femei, acuzate pentru trecerea ilegala a frontierei cu China, de unde au fost repatriate fortat in cazul in care ramaneau insarcinate cu cetateni din aceasta tara.

Regimul de la Phenian a fost somat sa permita Crucii Rosii Internationale sa constate regimul de detentie al prizonierilor din Coreea de Nord, majoritatea fiind tinuti in adevarate tabere de munca si reeducare, condamnati la ani grei fara a beneficia macar de un proces.

Citeste si Jurnalul!

Doctorii israelieni sustin ca au realizat vaccinul care poate trata cancerul... Protest inedit in Bulgaria: Cu topoarele la Parlament impotriva Legii forestiere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x