Antena Căutare

Discuţiile de pace dintre Rusia şi Ucraina ar putea fi reluate miercuri seara

Negocierile de pace vor fi reluate miercuri seara între Rusia şi Ucraina, potrivit agenţiei de presă de stat ruse TASS.

Discuţiile de pace dintre Rusia şi Ucraina vor fi reluate miercuri seara

Shutterstock

„Delegaţia noastră va fi pregătită să continue discuţiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Discuţiile de pace dintre Rusia şi Ucraina vor fi reluate miercuri seara, potrivit TASS

Aşadar, a doua rundă de discuţii vine în urma celei purtate la graniţa dintre Rusia şi Belarus, luni, în cadrul căreia delegaţiile nu a reuşit să ajungă la niciun consens.

Citește și: Ce salariu are Vladimir Putin ca președinte al Rusiei. Suma de bani pe care o încasează lunar este uriașă

"Cred că lucrurile vor rămâne la fel. Nimic nu se va schimba. Ne vom păstra poziţia. Aceiaşi oameni vor fi implicaţi", a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Olexiy Arestovych, pentru Suspilne TV.

Până la ora actuală, nu se ştie unde ar putea avea loc discuţiile.

Ce pretenții are Vladimir Putin. Ce a cerut președintele Rusiei într-o discuție la telefon cu Emmanuel Macron

Vladmir Putin a avut o convorire la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron. Liderul rus a enumerat o serie de cerințe, în contextul războiului cu Ucraina. Printre revendicările lui Vladimir Putin s-au numărat „recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei” și „demilitarizarea și denazificarea” statului ucrainean.

Vladimir Putin l-a anunțat pe Emmanuel Macron că va accepta o înțelegere cu Ucraina numai dacă „interesele legitime de securitate ale Rusiei sunt luate în considerare necondiționat”. Printre pretențiile enunțate de Vladmir Putin, într-o conversație telefonică s-au numărat recunoaşterea Crmeei ca teritoriu rus și ”denazificarea” Guvernului ucrainean, potrivit news.ro.

Citește și: Premierul canadian Justin Trudeau vrea să interzică importurile de ţiţei din Rusia: „Putin a făcut o mare greșeală”

În vederea unei opriri a invaziei Ucrainei Vladimir Putin a cerut o „recunoaştere a suveranităţii ruse în Crimeea, realizarea demilitarizării şi denazificării statului ucrainean şi garanţia statutului său neutru”.

În cadrul convorbirii telefonice, președintele Franței i-a vorbit lui Vladimir Putin despre „interesul comunităţii internaţionale de a opri ofensiva rusă împotriva Ucrainei” şi despre „necesitatea de a pune în aplicare un armistiţiu imediat”.

Palatul Elysee a transmis un comunicat de presă, prin care a anunțat ce a cerut președintele francez în cadrul discuției cu Vladmir Putin.

„O încetare a tuturor loviturilor şi atacurilor asupra civililor şi cartierelor rezidenţiale; o protecţie a întregii infrastructuri civile, o securizare a axelor rutiere, în special drumul de la sud de Kiev”. Vladimir Putin i-a răspuns lui Macron că ”vrea să se angajeze” în acest sens.

Totodată, Emmanuel Macron a cerut „respectarea dreptului internaţional umanitar şi protejarea populaţiilor civile, precum şi furnizarea de ajutor, în conformitate cu rezoluţia depusă de Franţa la Consiliul de Securitate al ONU”.

De asemenea, președintele francez a vorbit la telefon și cu omologul său ucrainean. Emmanuel Macron „a salutat din nou simţul responsabilităţii arătat de preşedintele ucrainean în perspectiva negocierilor care încep şi chiar în timp ce Ucraina este agresată de Rusia”.

Imagini emoționante cu soldații ucraineni aflați într-o biserică ortodoxă. Momentele de rugăciune din timpul războiului... Cine este Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Vladimir Putin. A lansat un nou apel pentru ruși...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x