Donald Trump a anunțat că va interzice aplicația TikTok

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri seară că va interzice aplicația TikTok în Statele Unite.

Donald Trum

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că va interzice imediat, în Statele Unite, reţeaua de socializare TikTok, suspectată de Washington că poate fi folosită de serviciile de informaţii chineze.

„În ceea ce priveşte TikTok, îi interzicem în Statele Unite”, a declarat Donald Trump, în timp ce se afla la bordul avionului Air Force One.

Un profesor universitar a bătut, fără milă, un muncitor, din cauza unui motiv halucinant! | Video

„Ei bine, am această autoritate”, a completat președintele american.

CNN precizează că personalul din Administrația Trump care se ocupă de acest subiect se aștepta ca președintele să semneze un ordin care să forțeze ByteDance, compania care deține platforma, să vândă operațiunile TikTok către SUA.

Mișcarea ar duce la rezolvarea chestiunilor de siguranță națională în legătură cu aplicația. ByteDance a început deja să facă unele schimbări și consideră să vândă pachetul de acțiuni majoritare. Însă, Donald Trump a respins ideea unei tranzacții.

Potrivit The New York Times, Microsoft considera să cumpere acțiunile, dar gigantul american a refuzat să facă declarații pe acest subiect, relatează CNN Business.

Lista județelor în care masca de protecție a devenit obligatorie și în spațiile deschise

Criticii aplicației spun că TikTok colectează informațiile utilizatorilor din SUA, care ajung la guvernul comunist de la Beijing. Platforma a spus că serverele sale sunt în afara Chinei și că, oricum, ar refuza orice cerere de informații.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri