Antena Căutare

EUObserver: Romania flutura steagul alb in batalia pentru Schengen

Blocarea aderarii la spatiul Schengen este "incorecta" in termeni tehnici pentru ca nu exista o legatura oficiala intre Mecanismul de cooperare si verificare din justitie (MCV) si procesul Schengen. Cu toate acestea, este "logic" ca o tara confruntata cu probleme precum coruptia si criminalitatea organizata sa fie vazuta ca o amenintare pentru securitatea Schengen, a apreciat un oficial european, citat de EUObserver.

"Nu este vorba numai de a dispune de echipament si de a indeplini toate standardele tehnice, este vorba si despre calitatea sistemului si de a te asigura ca oamenii din interior respecta toate protocoalele",


In urma disputei cu Franta si Germania privind aderarea sa la Schengen, Romania a anuntat totusi ca nu va lua masuri ca blocarea intrarii Croatiei in UE sau amanarea ratificarii unui protocol la Tratatul de la Lisabona ce ar permite cresterea cu 18 a numarului de eurodeputati (printre care si germani si francezi).

Presedintele Traian Basescu a avertizat miercuri ca eventualele masuri mentionate s-ar intoarce impotriva Romaniei. A doua zi, intr-o emisiune a postului public de televiziune, el a spus ca isi "asuma responsabilitatea politica" pentru amanare si a cerut parlamentarilor si judecatorilor romani sa accelereze progresele in urmarirea cazurilor de coruptie.

sursa:Jurnalul.ro

Oficiali europeni citati de AFP: Romania si Bulgaria nu vor adera la Schengen in martie... Franta si-a reiterat opozitia fata de intrarea Romaniei in Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x