Antena Căutare

Guvernul lui Berlusconi a supravietuit: Motiunea de cenzura, respinsa de Camera Deputatilor

Motiunea de cenzura depusa in Camera Deputatilor impotriva Guvernului italian condus de Silvio Berlusconi a fost respinsa. Votul a fost insa unul extrem de strans, motiunea fiind respinsa cu 314 voturi la 311 si doua abtineri, informeaza AFP.

"Din fericire, Berlusconi exista. Daca nu ar fi existat, el ar fi trebuit sa fie inventat. Ceea ce vreau sa spun este ca vremea lui Berlusconi nu s-a incheiat", a declarat, pe un ton liric, Fabrizio Cicchitto, liderul deputatilor din cadrul Poporului Libertatii (PDL), partidul lui Silvio Berlusconi, in cadrul dezbaterii, in Camera inferioara.

In ultimele zile, seful Guvernului de la Roma a lansat mesaje impaciuitoare spre parlamentari, in incercarea de a le castiga sprijinul. Berlusconi a promis sa ii primesca inapoi in partid, pe politicienii care au parasit formatiunea in luna iulie, odata cu fostul aliat al premierului, Gianfranco Finni.

De asemena el s-a aratat dispus sa se alieze cu partidele mai mici de centru.

Motiunea de neincredere tine de cateva zile prima pagina a ziarelor din Italia. Jurnalistii au numit data la care se desfasoara votu - ziua B - de la Berlusconi.

Julian Assange ramane in inchisoare, dupa ce eliberarea conditionata a fost contestata... Un roman a castigat marele premiu la un concurs international de IT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x