Avertisment îngrijorător! Kim Jong-un a dezvăluit ce planuri are! „S-ar putea să nu avem altă opţiune”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că deși dorește să își mențină angajamentul faţă de dezarmarea nucleară, însă nu va ezita să se răzgândească în cazul în care Statele Unite ale Americii vor continua să impună sancțiuni.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că deși dorește să își mențină angajamentul faţă de dezarmarea nucleară, însă nu va ezita să se răzgândească în cazul în care Statele Unite ale Americii vor continua să impună sancțiuni.

Kim Jong-un a făcut aceste declarații în discursul său de Anul Nou, o tradiţie anuală.

„Dacă SUA nu îşi păstrează promisiunea făcută în faţa întregii lumi ... şi insistă cu sancţiunile şi presiunile asupra republicii noastre, s-ar putea să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare o nouă cale de a ne proteja suveranitatea şi interesele”, a declarat Kim Jong-un.

Observatorii internaţionali analizează fiecare frază din discursul liderului nord-coreean pentru a prezice agenda internaţională a Phenianului, potrivit News.ro.

Laura Bicker, corespondenta BBC la Seul, a afirmat că discursul lui Kim Jong-un sugerează că Nordul va aştepta ca SUA să facă primul pas în 2019, iar dacă nu va fi acesta cazul, ar putea relua testele nucleare.

Kim Jong-un a afirmat că Phenianul a promis deja să nu creeze, folosească sau distribuie arme nucleare şi că a luat măsuri concrete pentru a implementa acest lucru. El a precizat că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump oricând. Cei doi s-au întâlnit într-un summit istoric în Singapore în iunie 2018. Atunci, Kim Jong-un a promis că va lucra pentru dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, însă nu au fost înregistrate progrese concrete ulterior.

Coreea de Sud a anunţat la sfârşitul lui decembrie că liderul nord-coreean doreşte noi summit-uri cu preşedintele Moon Jae-in, pentru a ajunge la dezarmarea nucleară.

„Kim Jong-un a afirmat că este dispus să se întâlnească des cu preşedintele Moon anul viitor pentru a avansa discuţiile privind pacea şi prosperitatea şi a rezolva problema dezarmării nucleare a peninsulei coreene”, a declarat Kim Eui-kyeom, purtătorul de cuvânt al lui Moon.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri