Antena Căutare

Avertisment îngrijorător! Kim Jong-un a dezvăluit ce planuri are! „S-ar putea să nu avem altă opţiune”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că deși dorește să își mențină angajamentul faţă de dezarmarea nucleară, însă nu va ezita să se răzgândească în cazul în care Statele Unite ale Americii vor continua să impună sancțiuni.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că deși dorește să își mențină angajamentul faţă de dezarmarea nucleară, însă nu va ezita să se răzgândească în cazul în care Statele Unite ale Americii vor continua să impună sancțiuni.

Kim Jong-un a făcut aceste declarații în discursul său de Anul Nou, o tradiţie anuală.

„Dacă SUA nu îşi păstrează promisiunea făcută în faţa întregii lumi ... şi insistă cu sancţiunile şi presiunile asupra republicii noastre, s-ar putea să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare o nouă cale de a ne proteja suveranitatea şi interesele”, a declarat Kim Jong-un.

Observatorii internaţionali analizează fiecare frază din discursul liderului nord-coreean pentru a prezice agenda internaţională a Phenianului, potrivit News.ro.

Laura Bicker, corespondenta BBC la Seul, a afirmat că discursul lui Kim Jong-un sugerează că Nordul va aştepta ca SUA să facă primul pas în 2019, iar dacă nu va fi acesta cazul, ar putea relua testele nucleare.

Kim Jong-un a afirmat că Phenianul a promis deja să nu creeze, folosească sau distribuie arme nucleare şi că a luat măsuri concrete pentru a implementa acest lucru. El a precizat că este pregătit să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump oricând. Cei doi s-au întâlnit într-un summit istoric în Singapore în iunie 2018. Atunci, Kim Jong-un a promis că va lucra pentru dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, însă nu au fost înregistrate progrese concrete ulterior.

Coreea de Sud a anunţat la sfârşitul lui decembrie că liderul nord-coreean doreşte noi summit-uri cu preşedintele Moon Jae-in, pentru a ajunge la dezarmarea nucleară.

„Kim Jong-un a afirmat că este dispus să se întâlnească des cu preşedintele Moon anul viitor pentru a avansa discuţiile privind pacea şi prosperitatea şi a rezolva problema dezarmării nucleare a peninsulei coreene”, a declarat Kim Eui-kyeom, purtătorul de cuvânt al lui Moon.

Miracol în prima zi a anului 2019! Salvatorii care intervin la blocul distrus de explozie în Rusia au rămas înmărmuriți... Papa Francisc, mesaj dur la începutul anului 2019! Ce se va întâmpla dacă oamenii îşi pierd „minunăţia credinţei”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x