Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Oamenii se protejează de cornavirus, dar de Planetă cine are grijă? Coronavirus contribuie la poluare!!

Din ce în ce mai multe măști medicinale se adună pe plajele din Hong Kong, iar grupurile de inițativă ecologică îi avertizează pe oameni că acest tip de poluare poate afecta grav viața organismelor marine. Planeta a atins de multă vreme un nivel critic al poluării, iar isteria provocată de coronavirus nu face nimic mai mult decât să înrătățească situația.

Masca de unică folosință, noul inamic al naturii!

„Cu toții ne temem de Virus, dar această superbă planetă se teme de noi. Așadar, vă rog fiți gentili cu planeta noastră! Întrebare: Poate masca să ne protejeze de coronavirus? Dar poate acest virus să se răspândească în apă? Ce ziceți ce această fotografie? Vă rog folosiți și debarasați-vă de ele în mod responsabil”, este mesajul transmis de un utilizator pe rețeaua de zocializare, Facebook,

Citește și: „Înainte, preoții mei! Și ce dacă este pericol de moarte?”. Papa Francisc, sfat uluitor pentru clerici, în plină pandemie de coronavirus!

De săptămâni bune mai mult de 7.4 milioane de oameni din Hong Kong folosesc măști medicale de unică folosință cu speranța că se vor proteja de coronavrius, care a infectat mai mult de 126 de oameni ai orașului, în timp ce trei au fost uciși.

Gary Strokes, reprezentat al Oceans Asia, a declarat pentru DailyMail că inițial a găsit aproximativ 70 de măști aruncate pe o distanță de doar 100 de metri, iar când s-a întors, o săptămână mai târziu, plaja era sufocată de alte 30 de măști aruncate iresponsabil.

Citește și: Veri caniculare ca-n Irak, la București, din cauza poluării. Avertismentul sumbru lansat de oamenii de știință

„Este o situație alarmantă. Celalte plaje din jurul orașului spun aceeași poveste.”, spune Gary.

Populația densă a Hong Kongului se luptă de ani de zile cu problema deșeurilor din plastic. Cultura care promovează mâncatul în oraș, fast-food-ul și mâncarea la pachet nu avea cum să nu fie afectată de ambalajele de plastic de unică folosință.

Foarte puține deșeuri sunt reciclate și mai mult de 70% din cele șase tone de gunoaie per an ajung să la groapa de gunoi.

Citește și: Cătălina, eroină pe timp de coronavirus! Cea mai frumoasă bunică din Italia e româncă și ne salvează viețile

„Oamenii cred că se protejează pe ei, dar nu e vorba doar despre asta: Avem nevoie să ne protejăm unii pe alții, iar asta include și faptul că nu ar mai trebui să mai aruncăm măștile unde vedem cu ochii...e egoist.”, spune Tracey Read, fondatoarea organizației Plastic Free Seas din hong Kong.

Recomandari