Căutare Live

Peste 100.000 de victime civile în ultimii zece ani în Războiul din Afganistan, anunţă ONU

Războiul din Afganistan s-a soldat în zece ani cu peste 100.000 de victime civile - ucise şi rănite -, a anunţat joi, într-un comunicat, directorul Misiunii ONU în Afganistan (MANUA), relatează AFP.

”Războiul din Afganistan continuă să ia un tribut îngrozitor în rândul civililor”, deplânge Tadamichi Yamamoto, pe fondul continuării unui conflict între talibani şi şi Guvernul afgan, susţinut de forţe americane.

”Pierderile civile au depăşit recent 100.000 (de victime) în ultimii zece ani”, precizează şeful MANUA, exprimându-şi ”tristeţea profundă”.

Misiunea ONU, care nu face precizări cu privire la acest bilanţ, înregistrează în mod sistematic victimele civile din 2009. Ea publică rapoarte trimistriale detaliate cu privire la acest subiect.

MANUA a anunţat la mijlocul lui octombrie un trist record în al treilea trimistru din 2019, în care a înregistrat 1.174 de morţi civili şi 3.139 de răniţi civili.

Statele Unite şi talibanii poartă, de peste un an, negocieri în vederea unui acord privind o retragere a trupelor americane, în schimbul unei reduceri a violenţelor şi unor garanţii în domeniul securităţii din partea insurgenţilor.

Tadamichi Yamamoto reiterează în acest comunicat îndemnul ONU ca ”toate părţile să efectueze paşi sinceri şi concreţi către un sfârşit al războiului”.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Trump îndeamnă Rusia, Siria şi Iranul să înceteze ”carnagiul” civililor sirieni la Idleb şi laudă Turcia care ”lucrează ...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri