Antena Căutare

Rapoarte despre aparitia OZN-urilor, facute publice de Marea Britanie

Marea Britanie a facut publice, astazi, 35 de rapoarte referitoare la reperarea unor obiecte zburatoare neidentificate de catre militari si oameni obisnuiti, pe baza unor documente ce dateaza incepand cu anii 1950.

Documentele contin in jur de 8500 de pagini care acopera in special perioada de timp dintre anii 1997 si 2005. Acestea includ fotografii, desene si inscriptii cu OZN-uri, dar si scrisori pe care Ministerul Apararii le-a trimis martorilor ca raspuns la relatarile lor.

Intr-una dintre relatari, un barbat povesteste ca a fost "rapit" de extraterestri in octombrie 1998 dupa ce a vazut un obiect neidentificat care plana deasupra casei sale din Londra, observand o modificare a perceptiei timpului.

Acesta a declarat Ministerului Apararii ca era un vehicul mare, in forma de tigara, cu proiectile pe fiecare parte. "Parea sa aiba doua lumini foarte puternice in fata si una alba care se rotea dedesubt...Va puteti imagina ca am fost destul de tulburat".

Ministerul Apararii i-a scris barbatului, informandu-l ca obiectul era probabil o aeronava si ca perceptia sa legata de timp era probabil rezultatul faptului ca ceasul fusese dat inapoi cu o ora in noaptea respectiva.

Un alt raport facut public de Arhivele Nationale arata cum un ofiter al Aviatiei Militare Regale (RAF) a fost asaltat cu apeluri telefonice intr-o dimineata din 1967, dupa ce unii rezidenti din estul Angliei au observat sase OZN-uri mici care se aflau in linie perfecta, de la insula Sheppey la canalul Bristol.

Unul dintre OZN-uri a fost detonat, iar altul a fost transportat in localitatea Aldermaston si au fost mobilizate trupe impotriva a ceea ce era considerata o reala "invazie extraterestra". S-a descoperit ulterior ca studentii la inginerie ai Colegiului Tehnic Farnborough construisera isi pozitionasera asa-zisele OZN-uri in incercarea de a strange bani pentru o cauza de caritate, relateaza Reuters.

Unul dintre rapoarte indica experientele unui ofiter RAF iesit la pensie care a declarat ca a vazut un OZN in timp ce se afla in vacanta in Sri Lanka in aprilie 2004 si a trimis Ministerului Apararii fotografii in sprijinul afirmatiilor sale. Acesta a spus ca a observat o aura partiala pe cer, apoi un tunet si aparitia unui inel. Ministerul Apararii i-a sugerat sa contacteze guvernul din Sri Lanka.

Ministerul britanic al Apararii a tinut sa precizeze ca a investigat fiecare raport primit legat de observarea unui OZN pentru a stabili daca in spatiul aerian al Marii Britanii au avut loc activitati ostile sau neautorizate.

Sursa: Jurnalul National

Datele personale nu mai sunt sigure pe Facebook!... Australia: Bancomatele unei banci au dat din greseala bani in plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x