Live acum
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Primele restricții drastice din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Țările care îi obligă pe români să stea în carantină 14 zile 

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni din România determină autoritățile din mai multe state europene să ia măsuri drastice. Astfel, Austria și Belgia și-au închis porțile pentru români, cei care ajung în aceste state fiind nevoiți să stea în carantină. 

Primele restricții drastice din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Țările care îi obligă pe români să stea în carantină 14 zile

Potrivit Agerpres, Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. Astfel, orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

E alertă mondială! OMS a confirmat că virusul Covid-19 se transmite prin aer. Oamenii se pot infecta mergând pe stradă, dacă inspiră particulele

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Și Belgia a dispus intrarea în carantină a românilor care ajung pe teritoriul lor

Printre statele care au ales să le ceară românilor să intre în carantină atunci când ajung pe teritoriul or se numără și Belgia.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

De asemenea, creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România a dus la impunerea unor restricții pentru români și din partea altor state europene. Este vorba despre Malta, Norvegia, şi Finlanda. De asemenea, Cipru a anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se certifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus.

Totodată, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare sau carantină, în funcţie de caz.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro