Căutare Live

Sondaj: Joe Biden are un avans de 8 puncte procentuale în faţă lui Trump, în perspectiva alegerilor prezidenţiale

Numărul americanilor nemulţumiţi de performanţele preşedintelui Donald Trump a crescut în ultima lună, odată cu numărul deceselor provocate de pandemia de coronavirus, liderul de la Casa Albă fiind cu 8 puncte procentuale în urma contracandidatului său democrat Joe Biden, în rândul alegătorilor înregistraţi, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, transmite Reuters.

Sondajul efectuat luni şi marţi arată că 41% dintre adulţi aprobă performanţele preşedintelui, în scădere cu 4 puncte procentuale comparativ cu un sondaj similar efectuat la jumătatea lunii aprilie. O proporţie de 56% dintre americani sunt nemulţumiţi, cu 5 puncte mai mult faţă de sondajul precedent.

Cercetarea mai arată că 46% dintre alegătorii înregistraţi au spus că îl vor susţine pe Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în timp ce 38% ar vota cu Trump. Într-un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută, Joe Biden avea un avans de 2 puncte procentuale.

Americanii sunt tot mai critici faţă de modul în care Trump a gestionat criza de sănătate. Potrivit sondajului, proporţia celor care dezaprobă performanţele lui Trump în coordonarea reacţiei la pandemie este mai mare cu 13 puncte procentuale faţă de cei care sunt mulţumiţi, fiind cea mai mare diferenţă de când sociologii au pus această întrebare, la începutul lunii martie.

Trump încercat iniţial să minimalizeze pericolul noului coronavirus, care a ucis peste 80.000 de oameni în Statele Unite, cel mai grav bilanţ la nivel mondial. Uneori, Trump i-a contrazis pe specialiştii din administraţia sa, a promovat posibile tratamente a căror eficacitate nu a fost dovedită şi i-a acuzat pe guvernatorii democraţi că încetinesc redeschiderea activităţilor în statele pe care le conduc pentru a-i afecta şansele de realegere.

Preşedintele republican a apărat maniera în care administraţia sa a gestionat criza şi a acuzat China să nu a alertat suficient lumea în privinţa gravităţii şi amplorii epidemiei care a provocat pagube economice semnificative.

Biden l-a devansat în mod constant pe Trump în sondajele realizate în rândul alegătorilor înregistraţi, dar avansul său s-a erodat constant până în această săptămână.

Oamenii îl consideră pe Trump un candidat mai puternic pentru crearea locurilor de muncă, în timp ce Biden este văzut mai potrivit în problemele legate de sănătate.

Sondajul Reuters/Ipsos a avut loc online, în engleză, la nivelul Statelor Unite. Au fost colectate răspunsuri de la 1.112 de americani adulţi, între care 973 de alegători înregistraţi. Rata de eroare este de plus/minus 4 puncte procentuale.

Sursa : news.ro

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavir... FBI investighează companii mexicane şi europene pentru tranzacţii cu petrol din Venezuela...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri