Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

China VS America: „Este posibil ca armata americană să fi adus epidemia în Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi publice datele pe care le aveţi! Statele Unite ne datorează o explicaţie”

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din China forumlează o ipoteză conform căreia Statele Unite sunt de vină pentru răspândirea noului coronavirus în China. Tensiunea dintre cele două țări crește pe zi ce trece, acuzându-se reciproc pentru pandemia de coronavirus, notează Bloomberg.

China, în conflict permanent cu America

Un purtător de cuvânt al Ministerul de Externe din China, Zhao Lijian, a formulat o ipoteză conform căreia armata americană ar fi de vină pentru răspândirea virusului, accentuând conflictul dintre cele două țări, care aruncă vina una pe cealaltă în privința epidemiei de coronavirus.

„Este posibil ca Armata americană să fi adus epidemia în Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi publice datele pe care le aveţi! Statele Unite ne datorează o explicaţie”, a scris Zhao Lijian pe Twitter.

Citește și: Liderul sectei religioase care a pornit epidemia de coronavirus în Coreea de Sud și-a cerut scuze în genunchi. "Nu a fost cu intenție" Video

Ulterior, el a mai postat un mesaj prin care face apel la cei 284.000 de urmăritori ai săi să distribuie un articol care susţine că virusul ar fi originar din Statele Unite.

Articolul a fost postat pe un site care conţine mai multe materiale privind posibile teorii ale conspiraţiei. Site-ul a publicat de-a lungul timpului materiale despre pericolul reprezentat de vaccinuri sau chiar un articol care contestă faptul că Osama bin Laden ar fi existat vreodată, conform Mediafax.

Citește și: Cine riscă să moară din cauza coronavirusului! Pentru ei, COVID-19 poate însemna sfârșitul! Explicațiile medicilor din China

După ce primele cazuri de coronavirus au fost depistate în Statele Unite, Washingtonul şi Beijingul au început să se acuze reciproc în legătură cu originea virusului.

De altfel, Zhao Lijian a fost primul oficial chinez care a sugerat că acest virus nu provine din China, cu toate că nu a prezentat dovezi în acest sens. Întrebat despre acuzaţiile colegului său, Geng Shuang, un alt purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat că „originea virusului poate fi determinată doar cu ajutorul ştiinţei” şi şi-a exprimat speranţa că această problemă nu va fi folosită pentru a „stigmatiza” o ţară.

Departamentul american de Stat a refuzat până în prezent să comenteze afirmaţiile oficialului chinez.

China este în continuare cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus. Până acum ţara a înregistrat 80.814 cazuri de infecţie şi 3.177 de decese.

Recomandari