Căutare Live

Violenţe în două insule greceşti din cauza construcţiei unor centre de detenţie pentru imigranţi

Rezidenţii insulelor Lesbos şi Chios protestează faţă de construcţia unor centre de detenţie pentru imigranţi, iar intervenţia poliţiei a făcut ca demonstraţiile să devină violente, informează Reuters.

Guvernul a decis luna aceasta să grăbească proiectul, care vizează cinci insule greceşti. Acest fapt i-a nemulţumit pe localnici, care spun că ei îndură principala povară a crizei refugiaţilor.

Aproximativ 500 de oameni au încercat să blocheze, noaptea trecută, descărcarea de maşinării pentru începerea construcţiei în Lesbos.

Au urmat confruntări violente pe străzi, rezidenţii încercând să blocheze accesul pe terenul destinat construcţiei. Poliţia a folosit gaze lacrimogene. Tensiuni similare au fost raportate şi în Chios.

Locuitorii sunt îngrijoraţi că ridicarea centelor, care vor înlocui taberele cu acces liber, va face ca insulele să fie permanent suprapopulate.

De celalaltă parte, autorităţile spun că centrele închise vor oferi o mai mare siguranţă publică şi vor limita eventuale riscuri sanitare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, a spus că această preocupare este cu atât mai pertinentă cu cât coronavirusul Covid-19 se răspândeşte tot mai mult. Grecia nu a confirmat niciun caz de infectare cu Covid-19.

Tabăra Moria din Lesbos găzduieşte peste 18.000 de oameni, în condiţii despre care organizaţiile nonguvernamentale spun că sunt groaznice.

Autorităţile greceşti vor să mai construiască centre şi în Samos, Kos şi Leros, insule care sunt mai aproape de Turcia.

Sute de mii de oameni au venit în Europa din Turcia prin Grecia, î 2015 şi 2016, înainte ca un acord negociat de Uniunea Europeană a limitat fluxul.

Începând cu luna septembrie 2019 a fost înregistrată o creştere a sosirilor.

Sursa : news.ro

Adjunctul ministrului Sănătăţii din Iran, testat pozitiv cu Covid-19... Rebelii sirieni sprijiniţi de turci anunţă capturarea unui oraş din regiunea Idlib...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri