Antena Căutare

Volodimir Zelenski, despre noile acte de cruzime ale rușilor. La ce metodă a apelat armata rusă pentru a ucide ucrainenii

Volodimir Zelenski a vorbit într-un nou discurs despre noile acte de cruzime ale rușilor împotriva poporului ucrainean. Iată ce declarații neașteptate a făcut președintele Ucrainei despre armata lui Vladimir Putin.

Colaj cu Volodimir Zelenski în două ipostaze diferite Galerie
Volodimir Zelenski a vorbit într-un nou discurs despre noile acte de cruzime ale rușilor împotriva poporului ucrainean. | Getty & Profimedia

Volodimir Zelenski încearcă să gestioneze situația dificilă din Ucraina. În continuare, războiul declanșat de Vladimir Putin face victime în rândul soldaților și al civililor, fapt pentru care liderul ucrainean apelează la ajutorul celorlalte state din UE pentru a înceta conflictul cu Rusia.

De curând, președintele Ucrainei a discutat în cadrul unui discurs despre noile modalități ale armatei ruse pentru a ucide ucrainenii aflați încă în zonele invadate de recruții liderului rus.

Volodimir Zelenski, despre actele de cruzime ale armatei lui Vladimir Putin

La aproximativ o lună jumătate de la izbucnirea războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski confirmă noi acte de cruzime din partea soldaților ruși. Acesta a declarat că armata lui Vladimir Putin a lăsat mine peste tot în zonele pe care le-a părăsit, iar acest gest este considerat „crimă de război”.

„În regiunile din nordul ţării, din care ocupanţii au fost goniţi, continuă munca pentru aducerea siguranţei. În primul rând, eliminarea minelor. Trupele ruse au lăsat în urmă zeci, dacă nu sute de mii de obiecte periculoase. Acestea sunt abuze care nu au explodat, mine. Zilnic se elimină mii de astfel de obiecte. Ocupanţii au lăsat mine peste tot. În casele asediate. Pe străzi, pe câmpuri.

Citește și: Primele imagini din locul unde se află Volodimir Zelenski. Cum arată ascunzătoarea președintelui Ucrainei | VIDEO

Au minat proprietăţile oamenilor, maşini, uşi. Au făcut totul conştient, pentru a face revenirea în zonele acestea după eliberare cât mai periculoasă posibil. Din cauza acţiunilor armatei ruse, teritoriul nostru este în prezent printre cele mai ‘contaminate’ cu mine din lume. Şi cred că asta trebuie de asemenea să fie considerată o crimă de război a trupelor Rusiei. Ei au făcut deliberat totul pentru a ucide sau a mutila cât mai mulţi oameni posibil, chiar şi atunci când au fost forţaţi să se retragă de pe pământul nostru. Fără ordinele corespunzătoare, nu ar fi făcut-o”, a mărturisit Volodimir Zelenski, conform news.ro.

De asemenea, liderul ucrainean a spus că se caută o cale legală prin care armata rusă să fie trasă la răspundere pentru actele de cruzime împotriva poporului ucrainean: „Lucrăm la o cale legală pentru a-i aduce pe ocupanţi în faţa justiţiei, o cale eficientă şi cât mai rapidă posibil. Pentru a nu aştepta decenii până când procedurile legale internaţionale se vor încheia, ci pentru a se accelera cursul justiţiei”.

Volodimir Zelenski, despre posibila folosire de arme chimice de către ruşi

Președintele Ucrainei a discutat și despre teama pe care o are în privința unui posibil atac cu arme chimice din partea Rusiei: „Astăzi, ocupanţii au emis un nou comunicat, care este mărturie a pregătirilor lor pentru o nouă etapă a de teroare împotriva Ucrainei şi a apărătorilor noştri. Unul dintre cei care au vorbit în numele ocupanţilor a afirmat că ei ar putea folosi arme chimice împotriva apărătorilor Mariupolului. Tratăm acest lucru cu seriozitate. Vreau să le amintesc liderilor mondiali că posibila folosire de arme chimice de către armata rusă s-a discutat deja. Şi deja atunci se presupunea că este necesară o reacţie mai dură şi mai rapidă împotriva agresiunii Rusiei”.

Citește și: Noul mesaj al lui Zelelnski a emoționat o lume întreagă. Cea mai mare cerință pe care Președintele Ucrainei a făcut-o

„Uniunea Europeană a început să discute al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Este timpul ca acest pachet să fie făcut astfel încât dintre Rusia să nu se mai audă niciun cuvând despre arme de distrugere în masă. Un embargo împotriva Rusiei cu privire la petrol este obligatoriu”, a mai adăugat el.

Imagini tulburătoare de pe străzile din Shanghai. Ce au făcut oamenii după o săptămână de carantină totală cauzată de Co... Ce compromis este dispus să accepte Volodimir Zelenski. Ce i-a propus lui Vladimir Putin, în schimbul prizonierilor ucra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x