Antena Căutare

ERUPȚIE „EXPLOZIVĂ”. Fumul și cenușa au format o coloană de 2.600 de metri înălțime. ALERTĂ în zonele afectate

Vulcanul Shinmoe din Japonia a erupt din nou vineri, după mai bine de o lună, aruncând în aer o coloană de fum şi cenuşă până la 2.600 de metri înălţime. Agenția Meteorologică din această țară a emis o avertizare referitoare la rocile vulcanice şi fluxul piroclastic.

Vulcanul Shinmoe aflat în sudul Japoniei a erupt din nou vineri, după mai bine de o lună, aruncând în aer o coloană de fum şi cenuşă până la 2.600 de metri înălţime. Agenția Meteorologică din această țară a emis o avertizare referitoare la rocile vulcanice şi fluxul piroclastic care ar putea afecta zonele din vecinătate, aparţinând prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, de pe insula Kyushu.

Pentru moment, nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale cauzate de această „erupţie explozivă”, înregistrată la 9.09 (00.09 GMT), a vulcanului Shinmoe, cu o înălţime de 1.421 de metri, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze.

Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), agenţia avertizând că zona aflată pe o rază de trei kilometri de crater ar putea fi expusă la roci vulcanice şi flux piroclastic, un amestec de cenuşă, gaze şi lavă.

Japonia este situată în aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvente seisme şi erupţii vulcanice. În Japonia se află peste 100 de vulcani activi.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,1, care a avut loc luni în zona oraşului Osaka, s-a soldat cu cinci decese şi 400 de răniţi.

Melania Trump, pusă la zid pentru o jachetă! Internauții sunt furioși. FOTO... Scandal la nivel înalt! Primul ministru al Israelului și soția acestuia acuzați de luare de mită și FRAUDĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x