Aspectuoase și delicioase aceste minitarte cu ciocolată, alune și fructe de pădure, cu care poți încânta musafirii și familia!
Puteți încerca și aceste Minitarte cu ciocolată și jeleu de limetă, sau aceste Minitarte cu fructe și frișcă.
Ingrediente pentru Minitarte cu ciocolată, alune și fructe de pădure
- Pentru aluat:
- 150 g unt rece
- 2 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 100 ml apă rece
- 1 praf de sare
- zahăr vanilat
- 400 g făină
- Pentru cremă:
- 200 g ciocolată neagră
- 100 ml frișcă lichidă
- esență de rom
- 200 g ciocolată albă
- 75 ml frișcă lichidă
- esență de vanilie
- alune prăjite pentru decor
- fructe de pădure
Mod de preparare Minitarte cu ciocolată, alune și fructe de pădure
Într-un vas încăpător se amestecă untul tăiat bucățele cu ouăle, făina, sarea și zahărul, turnând treptat și apa rece.
Se frământă cu vârful degetelor un aluat ușor ferm care se împachetează în folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Apoi se împarte aluatul în mici sfere care se modelează în strat uniform îe marginile interioare ale formelor de minitarte.
Se înțeapă din loc în loc la bază și se coc pentru 15 minute, la 180 de grade
Pentru crema de ciocolată se topesc cele două tipuri de ciocolată, separat, în frișca lichidă și se adaugă esența.
Se omogenizează bine compozițiile și se umplu jumătate din formele de minitarte cu ciocolata albă și jumătate cu ciocolata neagră.
Se dau la rece până când cremele de ciocolată devin ferme.
Se decorează cu alune și fructe de pădure.
Supă cremă de mazăre cu mentă și bacon crocant... Spaghete cu chiftele în sos de roșii, pentru mese gustoase și sățioase...