Antena Căutare

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria

Ziua Internationala a Femeii este sarbatorita anul pe data de 8 martie. Romania a avut de-a lungul istoriei numeroase persoanlitati fiminine despre care se poate spune ca au schimbat omenirea. Iata un top 5 femei romance care au schimbat istoria.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anul pe data de 8 martie. România a avut de-a lungul istoriei numeroase persoanlități fiminine despre care se poate spune că au schimbat omenirea. Iată un top 5 femei românce care au schimbat istoria.

5. Femei, personalitați istorice românești - Aurora Gruescu

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria

Aurora Gruescu s-a născut pe11 mai 1914 și a decedat la Oituz în 2005.

Articolul continuă după reclamă

Aceasta a fost primul inginer silvicultor din lume de sex feminin și prima româncă intrată în Guinness Book. În 1933, Aurora intra la Facultatea de Silvicultură, care pe atunci aparținea Politehnicii, fiind singura studentă de sex feminin studentă în cadrul acelei facultăți. În timpul comunismului acesta a fost fost expropriată, fiind considerată dușman al poporului.

4. Femei, personalitați istorice românești - Elena Negruzzi

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria

Elena Negruzzi s-a născut pe 11 septembrie 1876, Hermeziu, județul Iași și a decedat pe 19 decembrie 1949, București.

Ella(așa cum era cunoscută de apropiați) a fost o juristă română, manifestându-se în perioada interbelică ca o figură proeminentă în mișcarea feministă din România. Ea este cunoscută drept prima femeie avocat.

3. Femei, personalitați istorice românești - Elena Caragiani-Stoenescu

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria

Născută în 1887, la Tecuci, ea fost fiica doctorului Alexandru Caragiani, angajat al spitalului din Tecuci. În anul 1913 își ia licența în drept, devenind una dintre primele femei din România licențiată în științe juridice. Asta nu este tot! A studiat la Aerial League School, dar i-a fost refuzată diploma de absolvire, pe motiv că e femeie și a reușit să îl obțină abia în 1914(în Franța)

2. Femei, personalitați istorice românești - Elena Ghica

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria

Elena Ghica este cunoscută ca fiind prima femeie alpinistă care a urcat pe Alpii Elveţieni. Aceasta provenea din înstărita familie Ghica şi care, la vârsta de 10 ani vorbea deja 9 limbi străine, iar la 14 ani a tradus în germană „Iliada" lui Homer.

1. Femei, personalitați istorice românești - Ecaterina Teodoroiu

8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Top 5 românce care au schimbat istoria

„Ecaterina Teodoroiu este una dintre cele mai autentice eroine ale istoriei noastre contemporane. Atrag însă atenţia că povestea ei nu începe cu trecerea în nefiinţă, cum îşi imaginează mulţi, ci este strâns legată de disperarea unei fete de 23 de ani. Născută în 1894, într-o familie românească obişnuită, cu mulţi copiii, Ecaterina trăiește drama de a-și pierde în primele luni ale războiului doi dintre fraţi pe front. Acest imbold o împinge să solicite iniţial intrarea în serviciul de ambulanță, iar apoi încorporarea ca ostaş în Armata Română. ”(historia.ro)

Surse: gandul.info, ro.wikipedia.org

Un înger păzitor, surprins de o cameră de supraveghere? A salvat un bărbat și s-a făcut nevăzut – Video... România, la un pas să recupereze tonele de aur de la Moscova! Ce a găsit un iranian într-un dulap vechi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x