Antena Căutare

Cercetatorii chilieni au transformat gandurile si visele in obiecte materiale

O echipa de cercetatori din Chile a inventat o metoda de a preface gandurile si visele in obiecte materiale. Undele cerebrale capata forma concreta prin intermediul unei imprimante in trei dimensiuni. Inventatorii s-au gandit sa-si testeze procedeul pe copii, a caror fantezie nu cunoaste limite.

Autorul principal al inventiei, Bryan Salt, a renuntat la un serviciu intr-o companie japoneza de jocuri video si s-a mutat in Chile, unde si-a lansat proiectul numit "Visatorul de Monstri". Impulsurile electrice din creier, captate de o casca, sunt prelucrate si trimise unei imprimante in trei dimensiuni, care le transforma in obiecte. Dupa ce a testat programul pe el insusi, Salt l-a adus la o scoala de langa Santiago de Chile.

"Am adus, astazi, aici la scoala, o masina care permite oricui sa construiasca obiecte reale folosindu-si doar gandurile. Pare ceva fantastic. Asa ca vrem sa le aratam copiilor cum ceva care pare complex poate fi descompus in lucruri simple", spune Bryan Salt despre "Visatorul de Monstri", asa cum isi numeste inventia.

Doar cu mintea putem controla totul. Asta e concluzia barbatului.

Iubire intr-o ceasca de cafea. Cadoul inedit al unei retele de cafenele... Lifestraw ofera copiilor africani o sansa la viata: transforma pe loc apa infestata in apa potabila!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x