Antena Căutare

Cine a devenit cea mai în vârstă persoană din lume, după moartea Mariei Morera la 117 ani. Fiica sa cea mare are 95 de ani

Tomiko Itooka este următoarea pe listă pentru titlul de cea mai vârstnică persoană din lume, după ce Maria Branyas Morera a murit la 117 ani.

Galerie
Cine a devenit cea mai în vârstă persoană din lume, după moartea Mariei Morera la 117 ani. Fiica sa cea mare are 95 de ani | Profimedia

O japoneză în vârstă de 116 ani, pasionată de escalade montane în tinereţe, urmează să fie numită cea mai vârstnică persoană din lume de către Guinness World Records, după moartea, la începutul acestei săptămâni, a femeii din Spania la 117 ani, a anunțat Grupul de Cercetări Gerontologice din Statele Unite, citat de Agerpres.

Tomiko Itooka deținea deja titlul de cea mai în vârstă persoană din Japonia și de pe continentul asiatic.

Citește și: O bătrână de 94 de ani a fost descoperită vie în timp ce famila se ocupa de funeralii. Cum a ”înviat”: „A deschis și un ochi”

Cine este japoneza desemnată acum cea mai în vârstă persoană din lume

Articolul continuă după reclamă

Tomiko Itooka s-a născut pe 23 mai 1908, în anul când a fost transmis primul mesaj pe distanţă lungă din Turnul Eiffel şi când fraţii Wright au realizat primele lor zboruri publice în Europa şi America, potrivit sursei citate mai sus.

Aceasta locuiește în orașul Ashiya din vestul Japoniei, potrivit grupului. După absolvirea școlii elementare, a urmat Osaka Jogakuin High School, unde a făcut parte din echipa de volei.

După moartea bărbatului ei, cu care are patru copii, în anul 1979, Itooka a locuit singură în prefectura Nara, vestul Japoniei, unde s-a dedicat pasiunii sale, alpinismul.

În anii 1970, ea făcea deseori ascensiuni montane şi a escaladat de două ori muntele Ontake din Japonia, cu o altitudine de 3.067 de metri, ocazie cu care şi-a surprins ghidul pentru că a escaladat într-o pereche de tenişi în loc de bocanci, a mai transmis grupul de cercetare.

Citește și: Adriana Iliescu, la un pas să fie întrecută de o femeie din Italia. La ce vârstă înaintată a născut Flavia

Fiica ei cea mare are 95 de ani

Tomiko Itooko are două fiice și doi fii. Cea mai mare dintre fete are 95 de ani. La pensie, viața japonezei a continuat să fie plină de aventuri remarcabile. După ce la 70 de ani a escaladat de două ori Muntele Ontake, la 100 de ani, a urcat pe treptele înalte ale altarului Ashiya, fără baston, mai notează grupul.

Itooka, care este cea mai în vârstă persoană din Japonia și de pe continentul asiatic, deține recordul de longevitate în prefectura Hyogo, regiunea în care locuiește. Autoritățile locale i-au acordat titlul de „supercentenar”, cu care sunt distinse persoanele care depășesc bariera de 110 de ani, vârstă pe care senioara din Osaka a atins-o oficial în anul 2018, potrivit Libertatea.

Potrivit Guiness Book of Records, recordul de longevitate feminină este deținut de Jeanne Calment din Franța, care a murit în anul 1997, la 122 de ani și 164 de zile. Aceasta este urmată de Kane Tanaka din Japonia, care a trăit până la 119 ani și 107 zile.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

O amantă a explicat de ce bărbații care își înșală soțiile devin niște soți mai buni! Ce mesaj a avut pentru soții și iu... Mașini ”gravide”. Ce sunt bulele uriașe de pe capotă și care este cauza apariției lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x