Căutare Live

Credinta in Dumnezeu nu mai este la moda. Cei mai multi atei sunt in Europa

Universitatea din Chicago a realizat un studiu in urma caruia s-a constatat ca cei mai multi atei se afla in Europa, iar cei mai credinciosi oameni sunt filipinezii si chilienii, informeaza portalul Science News.

Locuitorii tarilor scandinave sunt cei mai necredinciosi din lume, doar 32% dintre suedezi declarand ca au incredere in existenta lui Dumnezeu.

Si cetatenii fostelor tari comuniste, cu exceptia Rusiei si Sloveniei, se numara printre atei. De asemenea, jumatate dintre germanii din fosta RDG sustin ca nu au crezut niciodata in Dumnezeu.

La polul opus se situeaza filipinezii, 94% dintre acestia spunand ca au crezut mereu in Dumnezeu.

Studiul realizat de cercetatorii americani a mai aratat si ca cei mai multi credinciosi sunt in tarile catolice, iar imbatranirea favorizeaza aplecarea spre cele sfinte.

Romania nu a fost cuprinsa in acest studiu. Care crezi ca ar fi rezultatele unei astfel de cercetari facute in tara noastra?

Foto: hepta.ro

VIDEO! Un american a renuntat complet la bani si s-a mutat intr-o pestera... SUA: Profesorii unei scoli s-au transformat in rapperi pentru a-i convinge pe elevi sa invete...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri