Antena Căutare

De ce șoferii trebuie să deschidă ușa mașinii cu mâna dreaptă, atunci când vor să coboare. Explicația pe care puțini o știu

Experții au explicat de ce trebuie să deschizi ușa cu mâna dreaptă atunci când vrei să cobori din mașină, iar explicația este una cât se poate de surprinzătoare.

usa unei masini Galerie
Specialiștii au explicat de ce este important ca șoferii să recurgă la un asemenea gest | sursa foto: Shutterstock

Respectarea regulilor de circulație de către șoferi și pietoni deopotrivă este extrem de importantă și contribuie semnificativ la prevenirea diferitelor situații neprevăzute și neplăcute ce pot apărea pe drumuri și străzi. Totuși, experiții au dezvăluit recent o regulă de „aur”, pe care toți șoferii ar trebui s-o respecte: aceea de-a deschide ușa mașinii cu mâna dreaptă.

De ce trebuie să deschizi mereu ușa cu mâna dreaptă atunci când vrei să cobori din mașină

Cu siguranță dacă trăiești într-un oraș extrem de aglomerat ai observat faptul că traficul poate deveni destul de agitat și chiar periculos uneori. Unii șoferi au tendința de-a conduce agresiv sau de-a neglija regulile de circulație, iar acest lucru poate duce la incidente și accidente neplăcute.

Citește și: De ce mașinile pot atinge viteze care depășesc cu mult limita legală. Un producător explică de ce vitezometru arată peste 200 km/h

Nu doar conducătorii auto pot avea de suferit, ci și pietonii, motocicliștii sau bicicliștii. Tocmai de aceea, experții ne explică de ce ar trebui să deschidem mereu ușa mașinii folosindu-ne de mâna dreaptă.

Nu de puține ori, bicicliștii sunt loviți atunci când vreun șofer neatent deschide ușa mașinii. Pentru cei care aleg să circule cu bicicleta, ușile automobilelor sunt un adevărat pericol. Pe cât de rar se întâmpla acest tip de incident în trecut, pe atât de frecvent a început să fie raportat în prezent. Sute de astfel de cazuri sunt raportate anual și există inclusiv situații în care bicicliștii s-au ales cu fracturi și leziuni periculoase sau chiar și-au pierdut viața.

Citește și: De ce au străzile linii negre și lucioase pe asfalt și care este rolul acestora, de fapt

Tocmai de aceea, pentru a preveni pe cât posibil aceste accidente, specialiștii recomandă să deschizi ușa cu mâna dreaptă atunci când vrei să cobori din mașină.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trucul vine din Olanda și apoi s-a răspândit în lumea întreagă, informează cei de la rd.com.

Practic, dacă te afli pe scaunul șoferului și vrei să cobori din mașină după ce ai parcat-o, atunci nu folosi mâna stângă, chiar dacă aceasta e cea mai apropiată de ușă. Folosește mâna dreaptă, căci astfel vei executa o mișcare de rotire a corpului prin care nu doar că vei primi atent oglinda, dar vei arunca o privire și pe geam, în spatele mașinii. Vei putea astfel observa la timp dacă vine un biciclist sau un motociclist și vei putea evita un posibil accident neplăcut.

Te-ar putea interesa și asta: Gigi Becali a pierdut un nou proces. Suma uriașă pe care trebuie să o plătească

Ce „secret” a descoperit o tânără care a umblat în telefonul iubitului său, pe ascuns. A filmat totul, fără reținere: „A... Un tânăr s-a căsătorit cu iubita lui și în scurt timp au făcut și copii. Ce „secret” neașteptat a descoperit apoi despre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x