Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Descoperire FABULOASĂ. Ani întregi a fost păstrat fără să se ştie că are o vechime de peste 2300 de ani! Ce era, de fapt, enigmaticul obiect

Experţii au făcut o descoperire fabuloasă în colecţiile neidentificate ale Muzeului Luvru , din Paris.Este vorba despre  un deget din bronz al statuii colosale a împăratului Constantin din Antichitate.

descoperire luvru

pexels.com

Experţii au făcut o descoperire fabuloasă în colecţiile neidentificate ale Muzeului Luvru , din Paris.Este vorba despre un deget din bronz al statuii colosale a împăratului Constantin din Antichitate.

A fost identificată originea unuia dintre misterioasele obiecte din colecţiile de la Luvru. Un deget din bronz de 38 de centimetri şi-a regăsit proprietarul. Acesta aparţine reprezentării în bronz auriu a împăratului Constantin, o capodoperă ce datează din jurul anului 330 înaintea erei noastre, una dintre cele mai cunoscute statui din lume şi cea mai mare din Antichitate.

Din statuie, Muzeele Capitoline de la Roma nu deţin decât capul, mâna stângă (150 de centimetri înălţime) şi un glob, simbol imperial.

Potrivit dimensiunii capului, statuia ar fi măsurat 12 metri înălţime. Ea a fost realizată din bronz auriu, în onoarea împăratului Constantin (272 - 337 înainte de Hristos).

Originea piesei din bronz a fost descoperită graţie "analizei compoziţiei aliajului şi a studiului tehnicilor de fabricaţie", potrivit unui comunicat de presă.

În secolul al XIX-lea, marchizul Campana a fost unul dintre cei mai competenţi colecţionari de artă antică. El a cumpărat degetul lui Constantin şi l-a revândut lui Napoleon III, care dorea să-şi mărească colecţiile franceze. După 1863, fragmentul a rămas neidentificat în colecţiile de la Luvru.

Recomandari