Antena Căutare

Descoperire importantă! Cel mai rar şarpe din România a reapărut după 80 de ani

Boa de nisip, cel mai rar şarpe din România, a reapărut în Lunca Dunării, unde au fost găsite 10 exemplare de către cercetători. Nu mai fusese văzut în viaţă din 1937.

Boa de nisip a reapărut în România, după 80 de ani

Boa de nisip, cel mai rar şarpe din România, a reapărut în Lunca Dunării, unde au fost găsite 10 exemplare de către cercetători. Nu mai fusese văzut în viaţă din 1937.

Vestea a fost dată de Societatea Ornitologică Română (SOR), după ce un localnic i-a semnalat apariţia pe pagina de Facebook. Mai mulţi specialişti s-au dus la faţa locului şi au găsit zece exemplare, printre care o femelă cu şase pui.

"După 80 de ani, a fost redescoperit cel mai rar şarpe din România - boa de nisip (Eryx jaculus). Această specie ajunsese să fie considerată un adevărat «Sfânt Graal» al herpetologilor, o specie pe care toţi o credeau dispărută din fauna României şi care acum a fost regăsită. Din 1937 nu a mai fost văzut Boa de nisip în viaţă", arată un comunicat al Societăţii Ornitologice Române, conform mediafax.ro.

"Toate exemplarele au fost lăsate exact acolo unde au fost găsite. Niciun şarpe nu a fost bruscat, rănit, vătămat. Cei patru care au făcut descoperirea s-au mulţumit doar cu fotografiile şi cu filmarea celui mai rar şarpe din România", mai susţine SOR.

Boa de nisip este un şarpe nocturn, neveninos şi se hrăneşte cu rozătoare.

Par gemene, dar ascund un SECRET... Calendarul evenimentului „ZILELE BUCUREŞTIULUI 555 ani''...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x