Antena Căutare

Don Felipe, Regele Spaniei, omul care nu a dat, niciodată, un interviu!

Regele Juan Carlos I a renunțat la tronul Spaniei, după aproape 40 de ani de domnie, în favoarea fiului său, Felipe de Bourbon. Acesta va fi "uns" pe 18 iunie

Regele Juan Carlos I a renunțat la tronul Spaniei, după aproape 40 de ani de domnie, în favoarea fiului său, Felipe de Bourbon



Prințul Felipe de Bourbon, în vârstă de 46 de ani, este pentru mulți spanioli un mister, pentru că nu a acordat niciodată vreun interviu, nu a fost o prezență activă în viața politică, dar nici în media. Moștenitorul coroanei a început deja să fie criticat și comparat cu tatăl său, pe motiv că nu moștenește nici manierele, dar nici simțul umorului ce i-au adus regelui popularitatea. Mai mult, acum zece ani, Prințul de Asturias a sfidat regulile stricte ale monarhiei și s-a căsătorit cu o jurnalistă divorțată, din clasa de mijloc, Letizia Ortiz, eveniment ce l-a adus pe primele pagini ale ziarelor.

Calități necesare unui șef de stat

Născut pe 30 ianuarie 1968, la Madrid, prințul este al treilea și ultimul copil al cuplului Doña Sofia și Juan Carlos. La doar 13 ani, ține primul său discurs în public și, cinci primăveri mai târziu, depune jurământul de loialitate față de Constituție și rege, acceptând statutul său de viitor successor al tronului.
Regele Juan Carlos a decis că trebuie să predea ștafeta noii generații, reprezentată cel mai bine de fiul său. Într-un discurs televizat, Juan Carlos a afirmat că Filipe „întruchipează stabilitate, iar maturitatea, pregătirea și simțul responsabilității de care a dat dovată sunt calitățile necesare unui șef de stat”.

Primul rege cu o diplomă universitară

Pentru a-și asuma rolul de rege, Felipe al VI-lea a fost puternic școlit. După pregătirea militară din Zaragoza, Școala Navală de Marină și Academia de Aviație din San Francisco, prințul a studiat dreptul la Universitatea Autonomă din Madrid (1985-1989) și a susținut cursurile unui master în Relații Internaționale la Universitatea Georgetown din Washington. Filipe vorbește trei limbi străine: franceză, engleză și catalană și va fi primul rege al Spaniei cu o diplomă universitară.

În 2001, pentru a satisface exigențele rangului, prințul a rupt legătura cu modelul Eva Sannum, prietenie ce a durat patru ani, pentru că aceasta nu avea „sânge albastru”. Totuși, în 2003, începe o relație cu jurnalista Letizia Ortiz, pe care a cunoscut-o la o acțiune de presă. Se căsătorește cu mare fast în 2004, înfruntând mânia familiei. În urma acestei căsnicii au rezultat două fețițe, Leonor și Sofia.
Spania încă nu are o lege în ceea ce privește preluarea tronului în cazul abdicării, însă un lucru este clar: o jurnalistă, Letizia Ortiz, va deveni regină, în ciuda tuturor discuțiilor și prejudecăților.
Felipe de Bourbon va fi înconorat anul acesta, pe data de 18 iunie.

Citește și viața viitoarei Regine, o fostă jurnalistă, Letizia Ortiz

VIDEO! Test în miniatură: Ce se întâmplă cu o maşină care merge cu 165 la oră... Nativii din Balanță sunt nevoiți să facă sacrificii! Horoscopul zilei de miercuri, cu Camelia Pătrășcanu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x