Citește și: „Fetele Radiului”. Destinul tragic al tinerelor care lingeau pensulele pline de vopsea radioactivă
Mumia lui Lenin stă întinsă pe un pat de mătase roșie, într-un sarcofag din sticlă ornată. Ochii îi sunt închiși, părul îi este pieptănat, iar mustața aranjată cu grijă. Fostul lider bolșevic este îmbrăcat într-un costum negru, iar brațele îi sunt poziționate de o parte și de alta a trupului.
Cu toate că au trecut 95 de ani de la moarte liderului, trupul acestuia s-a conservat perfect făcându-i pe cei mici să plângă de frică și trezindu-le un fior pe șira spinării celor mari.
De la distanță totul pare făcut din ceara, însă este trupul adevărat al fostului lider bolșevic, conservat perfect, însă modul în care rușii au reușit să realizeze acest lucru este păstrat secret. Fostului lider i-au fost scoase organele interne și lăsate scheletul și mușchii.
Planul a fost ca trupul neînsuflețit al lui Lenin să fie păstrat pentru câteva zile, timp în care să își poată lua la revedere cât mai multe persoane. Însă, după ceremonia funerară de patru zile, Lenin urma să fie îngropat.
Apoi, după o ceremonie funerară de patru zile, în timpul căreia zeci de mii de oameni s-au luptat cu gerul și au venit să-i cinstească memoria, Lenin urma să fie îngropat, însă se pare că nu a fost destul pentru ca cetețenii să își ia la revedere.
După 56 de zile, sovietici au decis să nu îl îngroape și au început să ia în calcul posibilitatea de a conserva permanent cadavrul. Planul inițial a fost ca trupul lui Lenin să fie înghețat, însă acesta a fost îmbălsămat.
Înainte ca liderul bolșevic să fie îmbălsămat, oamenii de știință au petrecut luni de zile pentru a-i albi pielea și pentru prepararea amestecului de chimicale ideal pentru îmbălsămare. După opt luni, au creat substanța, a cărei compoziție rămâne un mister. Iar mausoleul a fost deschis publicului.
După aproape opt luni de muncă, oamenii de știință ruși au creat o substanță a cărei compoziție rămâne învăluită în mister până în ziua de azi. În sfârșit, cadavrul putea fi conservat, iar mausoleul din Piața Roșie din nou deschis publicului.
Oamenii de știință vizitează mausoleul lui Lenin la interval de câteva zile și sunt atenți ca lumina și temperatura să fie perfecte pentru a asigura condițiile de conservare. Iar, la fiecare 18 luni, trupul este transferat într-un complex special și reîmbălsămat. Corpul îi este spălat cu lichid de îmbălsămare, iar un amestec de chimicale îi este injectat în corp.
În total, între anii 1924 și 1972, mai mult de 73 de milioane de oameni au vizitat mausoleul lui Lenin din Moscova. În anul 1953, lângă Lenin a fost expus și trupul îmbălsămat a lui Stalin, însă după opt ani acesta a fost îngropat lângă zidul Kremlinului.
Sursă: incredibilia.ro
Un celebru jurnalist britanic și-a început cariera în timpul Revoluției din 1989, la Timișoara. „Dacă vrei să faci presă... YouTube schimbă regulile. Unele videoclipuri și comentarii vor fi șterse de pe platformă...