Antena Căutare

El este bărbatul care trăiește fără amintiri de peste patru decenii. De ce își pierde memoria la fiecare 7 secunde

De peste 40 de ani, Clive Wearing trăiește fără amintiri și memoria lui se „resetează” odată la 7 șapte secunde. Bărbatul nu știe prea multe detalii nici despre propria persoană și riscă să uite ce spunea chiar în mijlocul propoziției. Cum a ajuns în această situația, deși era un muzician celebru.

colaj foto clive wearing, barbatul frata amintiri
De peste 40 de ani, Clive Wearing trăiește fără amintiri și memoria lui se „resetează” odată la 7 șapte secunde. De ce afecțiune rară suferă și cum a ajuns să fie blocat în timp | Capturi Youtube / Real Stories

Cu toții uităm lucruri din când în când, dar acest bărbat din Marea Britanie aren o formă de amnezie care poate face viața de zi cu zi extrem de dificilă. Clive Wearing își pierde memoria la fiecare 30 de secunde și practic, trăiește fără amintiri de peste 40 de ani. Iată care este povestea lui uluitoare de viață!

Clive Wearing trăiește fără amintiri și memoria lui se „resetează” odată la 7 șapte secunde. Cum a ajuns în această situație, deși era un muzician celebru

Muzicianul suferă de un caz foarte rar de amnezie cronică anterogradă și retrogradă. Acest lucru înseamnă efectiv că amintirile lui se resetează după doar 7 de secunde. De fapt, Wearing este considerat a fi unul dintre cele mai severe cazuri de amnezie înregistrate de-a lungul istoriei.

Citește și: Când au apărut vânătăi inexplicabile pe corpul copilului ei, a intrat în panică. Medicii s-au speriat când l-au văzut pe micuț

Născut în 1938, Clive Wearing este un muzician desăvârșit care cântă la clape, a fost tenor și dirijor la Catedrala din Westminster și a lucrat ca muzicolog și producător. Lucrurile s-au schimbat, însă, enorm pentru el, iar viața sa a luat o turnură neașteptată pe data de 27 martie 1985, când a contractat un virus care i-a atacat sistemul nervos, ducând la o infecție în creier, transmite unilad.com.

Afecțiunea numită encefalită herpetică, a ajuns să provoace leziuni severe hipocampului muzicianului. Hipocampul este o parte a creierului implicată, în principal, în memorie. Din nefericire, efectele au fost majore, iar bărbatul a rămas cu două tipuri de amnezie, în același timp.

Pe de o parte, fostul dirijor suferă de amnezie anterogradă, ceea ce înseamnă că nu poate crea amintiri noi, ci doar să le păstreze pe cele vechi, astfel încât acesta este blocat în timp.

De asemenea, el suferă și de amnezie retrogradă, care presupune pierderea amintirilor vechi, dar posibilitatea de a crea altele noi, deci este aproape ca o „resetare” a creierului.

Clive Wearing a ajuns să sufere de ambele afecțiuni, în același timp. Acesta, nu numai că a uitat totul de dinainte, dar nu a putut nici să își facă noi amintiri. Această formă rară și severă se numește amnezie globală sau totală.

Ce înseamnă acest lucru? Practic, potrivit sursei menționate anterior, memoria lui durează efectiv între șapte și 30 de secunde, astfel că poate să uite despre ce vorbește, înainte de a ajunge la sfârșitul propoziției.

Citește și: Un bărbat a observat acest semn după ce a consumat mâncare prăjită. Ce diagnostic dur i-au pus medicii

Să citească o carte sau să urmărească un film este imposibil pentru fostul muzician, deoarece nu-și poate aminti ce s-a întâmplat cu doar câteva clipe în urmă. Dar situația este și mai tristă! Acestuia îi lipsește și orice memorie autobiografică, așa că nici măcar nu își poate aminti propria viață.

Deși știe că are copii, nu își amintește numele sau cum arată. Știe că a fost muzician, dar nu are amintiri legate de cariera lui. Singura persoană pe care o recunoaște este a doua sa soție Deborah, pe care o întâmpină cu bucurie și afecțiune de fiecare dată când aceasta intră în cameră.

Chiar dacă de fiecare dată când o întâlnește este prima dată, el știe întotdeauna că este fericit să o vadă.

”Vorbesc cu fantomele, sunt prietenele mele”. Cazul real al femeii care s-a angajat într-un hotel bântuit. Cum e o zi la... A fost asistentă medicală, dar a decis să renunțe la halat. Ce a ajuns să facă pentru 90.000 de dolari pe lună | FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x