Antena Căutare

Exista! Dragostea la prima vedere, dovedita stiintific de catre cercetatorii irlandezi

Cine nu crede in dragoste la prima vedere este pe cale de a fi confruntat cu dovezile stiintifice! Cercetatorii irlanezi afirma: cortexul median prefrontal, o regiune nou descoperita a creierului, joaca un rol important in deciziile romantice pe care le luam, legate de atractia sau afinitatea fata de anumite persoane, inca din primele clipe.

Un studiu efectuat la Trinity College, Irlanda, a demonstrat ceea ce multi considera un mit. Exista dragoste la prima vedere? Se pare ca da!

Cortexul median prefrontal este cel care, in primele milisecunde, transmite mesaje, catre creier, despre cat de atrasi ne simtim fata de persoanele pe care le intalnim pentru prima data, sustine Agerpres.

In studiul respectiv au fost alesi 78 de barbati si 73 de femei, straini unii fata de ceilalti, si au fost invitati intr-o camera, pentru a se cunoaste. Participantii au fost rugati, unul cate unul, sa treaca in parte la fiecare si sa vorbeasca cate cinci minute. La final, au completat un formular cu cei care le-au atras atentia cel mai mult si pe care si-ar dori sa ii revada.

Inainte de experiment, au fost selectati 39 dintre acestia si cu ajutorul unui aparat de imagistica, le-a fost studiat creierul, pentru a observa cum reactioneaza la vederea unor poze ale celorlalti. Surpriza a fost cand, dupa intalnirea de cinci minute, in 63% dintre cazuri, persoanele pe care le-au placut in fotografii au coincis cu cele din formular. Iar 20% dintre persoane au facut schimb de numere de telefon si au iesit la o intalnire adecvata.

Studiile arata, de asemenea, ca ne simtim mai atrasi de persoanele ce corespund sabloanelor sociale ale frumusetii si ca suntem reticenti cu privire la cei mai putin solicitati.

foto: google.com

Depoziteaza cu stil!... Raed Arafat este primul strain ministru in Romania. A jurat cu Biblia si Coranul in fata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x