Antena Căutare

Incredibilul Opportunity isi face treaba de noua ani pe Marte, fara oprire. A investigat mai multe cratere, a descoperit un meteorit intact si a surprins furtuni de nisip.

Pe 25 ianuarie, fix acum noua ani, in 2004, roverul Opportunity a aterizat pe Marte, in Meridiani Planum, la sase luni si jumatate de la lansare

Roverul Opportunity paseste in cel de-al zecelea an de cand isi face treaba exemplar, pe Marte. Initial, misiunea vehiculului spatial era de 90 de zile martiene (o zi martiana este cu aproximativ o jumatate de ora mai lunga decat o zi terestra), insa a reusit sa reziste 3199 de zile martiene, adica 3284 de zile terestre.

In tot acest timp, Opportunity a parcurs 35.46 kilometri, a cules date legate de diverse tipuri de roci si sol, pentru a determina prezenta apei in trecut, a investigat mai multe cratere, a descoperit un meteorit intact si a surprins furtuni de nisip.

Foto: NASA


Horoscop 25 ianuarie: Vezi ce iti rezerva astrele! ... Rocky Balboa din Banatul sarbesc: Statuia ridicata pentru a face un brand dintr-un sat defavorizat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x