Antena Căutare

Mare Sărbătoare: Sfinții Trei Ierarhi VASILE, GRIGORE și IOAN. Ce să NU faci azi, e mare păcat!

Potrivit credinței populare în 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfintiilor Trei Ierarhi, nu este bine să muncești. 

Potrivit credinței populare în 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfințiilor Trei Ierarhi, nu este bine să muncești.

Sfinții Trei Ierarhi VASILE, GRIGORE și IOAN. La sate se obișnuiește că în această zi de sărbătoare închinată celor trei sfinți să se facă praznice de pomenire a morților din familiile credincioșilor, iar fețele tinere se roagă și țin post o avea o căsnicie fericită. Tot tradiția populară mai spune că cine va lucra în această zi, nu-i va merge bine „in ale casei” și poate să orbească. Se crede că pe 30 ianuarie începe să încolțească grâul care nu a încolțit din toamnă. În tradiția populară se spune că de astăzi se schimbă vremea. De-acum, se zice că „se strâmbă partiile”, iar vremea da spre primăvară. Dacă streșinile curg, primăvară va fi friguroasă, dacă e ger, vară va fi călduroasă.

Sărbătoarea reconcilierii: Praznicul Celor Trei Ierarhi este o sărbătoare dedicată reconcilierii; acum se împăca rudele după lungi dispute, iar toate proiectele comune concepute în această zi vor aduce prosperitate în căminul acestora.


Sfinții Trei Ierarhi VASILE, GRIGORE și IOAN. Praznicul trebuie respectat cu sfințenie: În această zi nu se fac treburi casnice: nu se spăla rufe și nu se mătura în gospodărie pentru a evită pericolul de înec, de întâmplări violențe și de infirmitate.

În ziua sărbătorii nu se înstrăinează lucruri din casă: Potrivit traditiei, în ziua praznicului nu este bine să împrumutăm lucruri din casă pentru a proteja căminul de pagubă.


Sfinții Trei Ierarhi VASILE, GRIGORE și IOAN
. Ofrande pentru morții neîmpărtășiți: În numeroase zone din țara, se împart ofrande pentru morții neîmpărtășiți :gospodinele fac colivă, merg la biserică s-o sfințească și apoi împart ofrande cu colivă, cu fructe și peste la trei bărbați, în memoria rudelor decedate în familie.

Mamele se roagă pentru norocul fețelor de măritat: În ziua praznicului, fiecare mamă care are o față de măritat respectă sărbătoarea: nu prestează munci gospodărești și se roagă la biserică pentru norocul fiicei sale.

Sfinții Trei Ierarhi VASILE, GRIGORE și IOAN.
Sfântul Grigorie Teologul este apărătorul văduvelor: Văduvele care au probleme financiare, de sănătate sau sunt înconjurate de dușmani aprigi, trebuie să se roage și să ceară ajutor Sfântului Grigorie, cel care, de secole, este apărătorul lor dovedit. Gospodină care nu respectă sărbătoarea, spăla rufe și aruncă lațuri în curtea casei, după ce a împărțit ofrande pentru morți, rămâne văduvă.

Sfinții Trei Ierarhi VASILE, GRIGORE și IOAN. Un praznic de iertare pentru păcatul avortului: În ziua praznicului, femeile care au păcătuit făcând un avort, trebuie să respecte sărbătoarea: să facă pomeniri și să împartă ofrande; prin acest ritual ele pot fi iertate pentru marele lor păcat.

Pelerinaje în lăcașuri de hram: În ziua de prăznuire a celor Trei Ierarhi sunt benefice pelerinajele în lăcașurile de cult, care poartă hramul Celor Trei Sfinți. Tot în această zi, este bine să fie ajutați copiii săraci, care doresc să devină preoți.

Veste extraordinară! O nouă vacanţă: am putea avea nouă zile libere?!... CEL MAI TARE TEST DE LOGICĂ! Care este numărul locului de parcare ocupat?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x