Antena Căutare

Medic de profesie și-a descoperit propria boală după aceste simptome ușoare pe care le-a ignorat. Era deja în stadiul 4

Medicul care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 a vorbit despre simptomele la care trebuie să fii atent dacă suspectezi că ai probleme cu intestinul gros. A ajuns la medic foarte târziu, când celulele deja s-au existins spre alte organe și nu a suspectat nicio secundă că ar fi ceva grav eu ea.

colaj foto cu medicul care si-a descoperit cancerul la colon Galerie
Medic de profesie și-a descoperit propria boală după aceste simptome ușoare pe care le-a ignorat. | Captură Mirror/Shutterstock.com

Dr. Lauren Juyia și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 la vârsta de 37 de ani, deși a avut doar două simptome ușoare pe care multă vreme le-a ignorat punând totul pe seama oboselii și a suprasolicitării. Iată că lucruile au stat cu totul diferit, iar ea a aflat că suferă de cancer la colon când deja era în stadiul 4 al evoluției.

Citește și: O adolescentă de 16 ani avea dureri de stomac și părinții au dus-o la spital. Medicii au operat-o de urgență. Ce au descoperit

Medicul ginecolog care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 a declarat că avea doar două simptome ușoare

Medicul ginecolog care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 a declarat că avea doar două simptome ușoare. A început să se simtă obosită în luna august a anului trecut, dar inițial a pus pe seama faptului că era doar o perioadă mai dificilă, până când aceasta a fost asociată cu o senzație de "greutate pelviană". Acela a fost momentul când a avut sentimentul că ceva nu era în regulă și că necesită să facă mai multe investigații, relatează tabloidul Mirror.

Citește și: Cancerul mamar: care sunt simptomele, cum se tratează și cum poate fi prevenit

Când senzația de greutate a devenit din ce în ce mai puternic și simțea de parcă are ceva în organism, s-a programat la o ecografie, unde a descoperit că avea o formațiune lângă ovar.

Medicul, din Florida, SUA, s-a consultat cu alți doctori și a căutat mai multe păreri, și a spus că a știut că "nu va fi bine" atunci când, în urma investigațiilor a aflat că masa a crescut în dimensiune de la 8 cm la 24 cm, în decurs de două săptămâni.

Citește și: Colonoscopia: ce este și cum se realizează această procedură

Suspiciunile că masele ar fi fost canceroase au apărut în moentul în care a avut o evoluție rapidă în dimeniune, dar inițial a presupus că este vorba de cancer ovarian din cauza poziției în care se afla tumoarea.

Citește și: Un copil se confrunta cu o tuse severă și a fost dus la medic de către mama sa. Doctorii au descoperit un detaliu tulburător

Până în septembrie 2022, ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta tumorile după ce acestea se răspândiseră la ovare, uter, omentum, apendice și chiar în zona abdominală. Pacineta se afla deja în metastază, care înseamnă ultimul stadiu al cancerului când celule canceroase mutante se extind în tot organismul

Medicul a insistat asupra faptului că, în ciuda creșterii rapide în dimneiune a tumorilor, ea nu avea niciun simptom sever și, în afară de "greutatea pelviană" pe care o simțea, singurul simptom pe care îl mai avea era oboseala.

Ea a explicat: "Eram puțin obosită după-amiaza timp de aproximativ două luni înainte de asta și, ca mamă cu doi copii mici - îi alăptasem recent, încă se trezeau noaptea, lucram cu normă întreagă - nu m-am gândit la nimic altceva"

Potrivit NHS, alte simptome ale cancerului de colon sau de intestin pot include modificări ale scaunului, cum ar fi diareea sau constipația, prezența de sânge în scaun - precum și dureri de stomac și pierderea inexplicabilă în greutate.

Dr. Juyia a fost în cele din urmă diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 și au urmat șase luni de tratamente de chimioterapie, timp în care a continuat să lucreze pentru a nu se mai gândi la lupta pe care o are de dus cu boala.

Iar acum, mama a doi copii vrea să încurajeze și alte persoane să fie atente la primele semne de avertizare ale bolii, cum ar fi oboseala și senzația de "greutate pelviană" - în special pentru cei mai tineri.

În Marea Britanie, screeningul pentru cancerul intestinal este disponibil pentru orice persoană cu vârsta cuprinsă între 60 și 74 de ani și este în prezent extins pentru a include și pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani.

Dar Dr. Juyia i-a îndemnat pe cei mai tineri să acorde atenție simptomelor pe care le au, chiar dacă nu corespund vârstei de screening, deoarece simptomele pot trece neobservate pentru mai mult timp și ar putea reprezenta un risc dacă nu sunt luate în serios. Ea a spus: "S-ar putea să nu avem niciun simptom pentru că suntem tineri, iar corpul nostru este mai rezistent. Putem tolera mai multe simptomele cancerului".

Citește și: O tânără din Timișoara avea dureri la un picior. Când a ajuns la spital medicii au făcut o descoperire neașteptată: „Era gigantă”

Cazul extrem de bizar al femeii care a decis să se despartă de soț pentru că era dezordonat. Ce făcea bărbatul în lipsa ... Doar cei cu un IQ ridicat pot depista un I ascuns în imagine, în doar 9 secunde. Testul care dezvăluie cât de inteligent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x