Antena Căutare

O bunicuță din Siberia uimește! Patinează zilnic pe cel mai adânc lac din lume.

Lyubov Morekhodova, o bunicuță de 76 de ani din Siberia, iese din tiparul pensionarului clasic. În ciuda vârstei înaintate, ea a reușit nu doar să supraviețuiască vremii aspre ci și să atragă atenția asupra sa datorită talentului la patinaj.

Lyubov Morekhodova folosind patinele din 1943 pe suprafața înghețată a Lacului Baikal.

Poză: Boris Slepnyov

Lyubov Morekhodova, o bunicuță de 76 de ani din Siberia, iese din tiparul pensionarului clasic. În ciuda vârstei înaintate, ea a reușit nu doar să supraviețuiască vremii aspre ci și să atragă atenția asupra sa datorită talentului la patinaj.

Lyubov a învățat să patineze la vârsta de 7 ani atunci când tatăl ei i-a facut prima pereche de patine dintr-un fierăstrău prins între două bucăți de lemn. Aproape 70 de ani mai târziu, micuța ce a devenit între timp pensionară, încă folosesște acea pereche de patine pentru a traversa unul dintre cele mai adânci lacuri din lume – Lacul Baikal.

Fost inginer tehnologic, bunicuța trăiește într-o locuință modestă și are grijă de animalele ei, printre care se numără câini și pisici dar și găini sau vaci. În fiecare dimineață Lyubov se trezește la 05:30 pentru a hrăni vacile și să le scoată la păscut. Pentru a scurta distanța pe care o are de parcurs zilnic, aceasta folosește patinele create în 1943 și „plutește” pe suprafața lacului pentru a se asigura că animalele nu se rătăcesc.

După moartea soțului în 2011 Lyubov locuiește acum singură, însă spune că nu se simte singură, pe perioada verii nepoții ei venind în vizită. Deși familia i-a propus în repetate rânduri să se mute în oraș, batrâna a refuzat spunând că se simte atât fericită cât și împlinită în pustiul Siberiei.

Caz miraculos! Cum a reușit să supraviețuiască un bărbat, cu o cheie înfiptă în creier: "L-ar fi putut costa viața!... Îți amintești de cei doi oameni de știință din Antarctica care s-au întâlnit pe Tinder? Acum patru ani erau singurii car...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x