Căutare Live

O tânără în vârstă de 25 de ani, operată pe creier, fără anestezie. Intervenția chirurgicală a fost transmisă în direct pe Facebook

O tânără în vârstă de 25 de ani, care a fost supusă unei intervenții chirugicale pe creier fără să fi fost anesteziată, a acceptat ca intervenția să fie transmisă live pe Facebook. În înregistrarea care depășește 45 de minute, ea poate fi auzită cum vorbește cu medicii. 

Jenna Schardt a fost operată pe creier

Intervenția chirurgicală inedită a avut loc într-o clinică din Texas, Statele Unite ale Americii și a durat mai bine de patru ore și jumătate. Medicii au decis, cu acordul pacientei, să transmită live pe Facebook mai bine de 45 de minute. Imaginile au fost urmărite de peste 134.000 de persoane, mulți dintre internauți arătându-se șocați de faptul că fata a suportat intervenția fără anestezie.

Jenna Schardt, în vârstă de 25 de ani, s-a confruntat cu numeroase convulsii epileptice şi şi-a pierdut capacitatea de a vorbi din cauza unei inflamaţii a vaselor de sânge din lobul temporal stâng, a explicat pentru AFP Nimesh Patel, directorului departamentului de neurologie din cadrul spitalului, scrie Agerpres. Pentru că medicamentele s-au dovedit ineficiente, medicii au decis să o opereze pentru a elimina ţesuturile infectate.

După 11 ore pe masa de operație, Darina poate zâmbi pentru întâia oară: „Înainte, ceilalți copii plângeau când îi vedeau chipul”

Medicii au decis împreună cu tânăra ca intervenția să fie realziată fără anestezie, pentru că leziunea era localizată într-o zonă foarte sensibilă. Ei au ales ca aceasta ca aceasta să rămână conştientă astfel încât să îi ajute pe medici să elaboreze ''o hartă'' a creierului ei, a spus neurologul. ''Acest tip de operaţie, chiar dacă face parte din repertoriu, nu este una de rutină'', a precizat el.

În timpul intervenţiei, tânăra a pronunţat mai multe cuvinte - pasăre, câine, fluture - şi cifre, în timp ce chirurgii stimulau diferite zone ale creierului său. ''Am vorbit chiar şi despre câinele ei'', pentru a-i verifica abilităţile de memorare, a povestit medicul.

Tânăra, studentă la Fizioterapie, originară din Illinois, şi-a exprimat acordul ca intervenţia să fie transmisă în direct pentru o ''campanie de educaţie'' asupra operaţiilor în timpul cărora pacienţii sunt conştienţi. ''Ea a spus: 'Pot ajuta oamenii într-un mod diferit'', a adăugat Nimesh Patel, potrivit sursei citate.

Visul de a se alinia standardelor societății i-a adus moartea! Maria a murit pe patul de spital, după o operație de rinoplastie, la 21 de ani

Acum, tânăra care a fost operată marți se simte bine și urmează să fie externată.

Operaţia pe creier în timpul căreia pacientul este treaz se practică încă din anii 2000 pentru a se putea testa în timpul intervenţiei funcţii esenţiale, cum ar fi vorbirea şi abilităţile motorii.

Nea Cornel din Suceava și-a înmatriculat mașina cu numele lui. Ce s-a întâmplat când a fost oprit de Poliție e de tot râ... O expoziţie cu artefacte naziste, la Buenos Aires. Expertul evaluator susţine că majoritatea lor sunt false...
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Pentru momentele în care prietenii vin în vizită și dorești să-i surprinzi cu ceva dulce,...
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022. Săgetătorii suferă din dragoste. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022 vine cu multe transformări pentru nativii din zodia...
Parteneri
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Catine.ro
Ultimele știri
x