- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu toate acestea, acum, un medic susține că trăirea unei vieți sănătoase până la 120 de ani ar putea deveni o realitate, și asta chiar începând cu această decadă, scrie Nypost.com.
Citește și: OMS trage un semnal de alarmă. Ce nu trebuie să facă persoanele care vor să slăbească
Oamenii ar putea trăi și munci până la 120 de ani. Care a fost explicația unui cunoscut medic
Dr. Ernst von Schwarz este de părere că avansurile rapide în domeniul celulelor stem fac posibilă extinderea așteptărilor noastre în ceea ce privește longevitatea umană. El merge chiar mai departe, afirmând că, până la finalul secolului, vârsta de 150 de ani ar putea deveni norma.
Cu toate acestea, există o condiție: celulele stem nu pot face acest lucru de unele singure. Pentru a beneficia, este necesar să începeți să mâncați sănătos și să faceți exerciții în mod regulat.
Dr. von Schwarz avertizează că pentru unii oameni ar putea fi deja prea târziu, deoarece vârsta de 30 de ani este momentul crucial în care trebuie să faceți schimbări semnificative în viața voastră.
Citește și: Românii sunt în topul consumatorilor de alcool. Ce loc ocupăm și câtă băutură consumăm, în medie
"Eu cred că putem prelungi viața", afirmă dr. von Schwarz. "Probabil în câțiva ani, oamenii vor putea să trăiască până la 120, poate chiar 150 de ani sau chiar mai mult decât atât.
"Și nu vor fi doar persoane imobilizate la pat, incapabile să comunice, ci oameni activi care pot participa la viața socială și profesională și pot avea o calitate a vieții. Pentru că acesta este obiectivul."
Singura persoană recunoscută oficial ca trăind mai mult de 120 de ani a fost Jeanne Calment din Franța, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani și 164 de zile. Chiar și acest record a fost pus sub semnul întrebării, cu teorii care sugerează că fiica lui Calment ar fi putut să se fi dat drept ea.
Cu toate acestea, dr. von Schwarz își susține ferm teoria. Cu o triplă certificare în medicină internă, cardiologie și cardiologie pentru transplant de inimă, el își pune încrederea în ideea că o vârstă sănătoasă de 120 de ani poate deveni o normă.
El explică că în medicină are loc o revoluție liniștită. "În ultimii ani, am trecut de la ceea ce numim medicină reactivă la ceea ce numim acum medicină regenerativă, folosind în principal terapii cu celule stem", explică el.
"Deși terapiile cu celule stem nu au fost încă aprobate de FDA, ele reprezintă viitorul medicinei, în care suntem capabili să reparăm daunele. Prin repararea acestor daune, putem prelungi viața și chiar să reducem procesele de îmbătrânire."
Dr. von Schwarz face aceste afirmații în cartea sa recent lansată, intitulată "Secrete ale Nemuririi", care continuă de unde a rămas cartea sa anterioară, "Lumea Secretă a Terapiei cu Celule Stem".
El nu se limitează doar la a susține această teorie, ci aplică și terapiile cu celule stem. Celebritățile cer tratamentele sale anti-îmbătrânire înainte de Premiile Oscar și Premiile Emmy.
"Injectăm celule stem în fața lor, și strălucesc", spune el. "Procesul repară daunele superficiale ale pielii și regenerează colagenul în față. După câteva zile, arată cu 5 până la 10 ani mai tineri."
Dr. von Schwarz nu este străin de lumea celebrităților; soția sa este actrița Angela Oakenfold, fosta soție a DJ-ului Paul Oakenfold.
"Celulele stem pot repara un genunchi artritic, pot stimula creșterea părului și pot repara unele daune ale creierului. Un singur tratament durează mai puțin de jumătate de oră și nu necesită timp de recuperare, spre deosebire de o intervenție chirurgicală."
El afirmă că acest lucru este doar începutul.
Celulele stem sunt "celulele-mamă" ale corpului, gata să devină sânge, piele, păr - oricare dintre componentele care ne alcătuiesc. Ele sunt prezente în mod natural în organism și sunt responsabile pentru regenerarea acestuia.
Cu toate acestea, ceea ce vede dr. von Schwarz, la fel ca și alți medici, este potențialul de a le folosi pentru a face mai mult decât face natura.
Deși sunt în desfășurare numeroase studii clinice, FDA a aprobat până acum doar o terapie cu celule stem, destinată pacienților cu cancer sanguin, și a avertizat că practicanți necinstiți pun viețile oamenilor în pericol oferind terapii false cu celule stem.
Dr. von Schwarz afirmă că terapiile cu celule stem vor fi dovedite conform standardelor FDA.
"Terapia cu celule stem este considerată cea mai importantă descoperire în medicina modernă, probabil mai importantă decât descoperirea penicilinei sau identificarea bacteriei tuberculozei", spune el în cartea sa.
El a urmărit cercetările științifice cu atenție. "Am tratat pacienți cu boli neurodegenerative precum Parkinson sau scleroză multiplă sau chiar accidente vasculare cerebrale și am observat o îmbunătățire semnificativă a mobilității și a capacităților mentale ale acestora.
"Nu ne interesează să creăm o populație de seniori care să fie imobilizați la pat și să sufere de demență, incapabili să se îngrijească singuri. Dorim să prelungim perioada de sănătate, permițând oamenilor să facă exerciții și să participe activ la comunitatea lor până la vârste înaintate. Toate acestea sunt posibile în zilele noastre."
De asemenea, el a folosit terapiile cu celule stem pentru el însuși, inclusiv pentru a trata durerile de braț și umăr cauzate de degenerarea nervilor.
"Doi ani mai târziu, nu mai am simptome după o singură injecție, și pot face exerciții."
Cu toate acestea, există o problemă dificilă legată de sursele de celule stem, care sunt obținute din țesuturi biologice.
"Ele provin de la donatori, de obicei din țesutul placentar, din sângele cordonului ombilical", explică dr. von Schwarz. "După naștere, acest material este de obicei aruncat, iar laboratoarele îl achiziționează."
Medicul subliniază rapid că acestea nu sunt celule stem embrionare. "Acestea nu sunt permise în această țară. Din punct de vedere etic și religios, desigur, nu aș lua niciodată în considerare utilizarea lor."
Terapiile cu celule stem sunt disponibile doar pentru cei bogați în prezent, și până când FDA le va aproba, situația va rămâne neschimbată.
Dr. von Schwarz susține ferm că celulele stem nu sunt panacee miraculoase: pacienții care doresc să beneficieze trebuie să depună și ei eforturi, prin adoptarea unei diete mediteraneene, prin exerciții fizice și prin renunțarea la obiceiuri toxice precum fumatul.
"O dietă sănătoasă poate prelungi viața", spune el și menționează un studiu care a stabilit legătura dintre consumul de alimente procesate și creșterea cazurilor de cancer de colon în rândul persoanelor de 20 și 30 de ani.
Exercițiile fizice joacă și ele un rol important. "Recomandarea este să faceți exerciții cinci zile pe săptămână, cu un minim de 150 până la 300 de minute pe săptămână, adică 30 până la 60 de minute pe zi de exerciții moderate.
"Un studiu mai recent a arătat că, dacă faceți de două ori mai mult decât cantitatea recomandată, puteți prelungi viața cu încă șapte ani."
Medicul sugerează să luăm în serios acest aspect începând cu vârsta de 30 de ani, deoarece procesul de îmbătrânire începe deja. "Pentru a inversa această tendință, trebuie să începem de timpuriu.
"Știm că prin schimbarea stilului de viață și reducerea factorilor de risc precum tensiunea arterială crescută, nivelurile ridicate de colesterol și diabetul, putem reduce mortalitatea cardiovasculară cu 90% și putem prelungi viața."
Vecinii au văzut un câine pe acoperișul unei case și au vrut să sune la poliție. Un bilet de pe gard explica gestul anim... Cum scoți petele galbene de transpirație pe haine. Truc simplu, rapid și ieftin. Obiectul ce nu trebuie să-ți lipsească ...