Antena Căutare

Observator Special: Cei mai multi laureati ai premiilor Nobel, mari consumatori de lactate

Cercetatorii britanici au descoperit si reteta pentru viitorii castigatori ai premiilor Nobel. Nu este un ser minune care, odata injectat, va creste capacitatea intelectuala, ci un consum ridicat de lactate.

Secretul succesului nu este in munca, ci in lapte. Este concluzia celui mai recent studiu al neobositilor cercetatori britanici. Totul a pornit de la un studiu publicat anul trecut, care concluziona ca ciocolata ajuta la dezvoltarea intelectului. Si cum ciocolata merge de minune cu laptele, oamenii de stiinta s-au intrebat daca nu cumva si laptele are un cuvant de spus in aceasta poveste.

Practic, cercetatorii britanici au pus in paralele numarul de laureati Nobel ai fiecarei tari cu numarul litri de lapte consumati pe cap de locuitor.

Surprizele nu au intarziat sa apara. Suedia, unde anual fiecare om consuma in medie cam 350 de litri de lapte, are 33 de laureati. Elvetienii, cu 30 de laureati, consuma, cam 300 de litri pe an. La polul opus se afla cea mai populata tara din lume, China. Desi are un miliard si jumatate de suflete, din tara fluviului Galben au venit doar noua laureati. Fiecare chinez consuma in medie doar 25 de litri de lapte pe an.

Marea Britanie, mama revolutiei industriale are doar 23 de laureati ai Premiului Nobel. Oricum, singurii dezamagiti de acest studiu vor fi cei care sufera de intoleranta la lactoza.

Observator Special: Pisicile, ajutoare de nadejde sau "incurca lume"?... Observator Special: Tocilarii din Washington au propriile agentii imobiliare si baruri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x