Este cazul locuitorilor din Oradea care se pot alege cu amenzi dacă neglijează afișarea numărului administrativ pe fațada casei sau pe ușa apartamentului. În ultimii patru ani, primăria a încasat peste 3.000 de astfel de sancțiuni, potrivit digi24.ro.
Orașul din România în care poți fi amendat dacă nu ai afișat numărul pe ușa apartamentului
Cei care nu au numărul apartamentului trecut pe ușa de la intrare riscă amenzi în valoare de 100 de lei. Un exemplu este cazul unei femei din Oradea, care a fost amendată cu suma de 100 de lei, pentru că nu avea numărul afișat pe ușa de la intrare.
Atunci când poliția locală a efectuat un control, femeia a fost obligată să plătească amenda și, în plus, să facă o copie după procesul verbal și chitanța de plată, pe care să le depună la poliție pentru a evita executarea silită, potrivit click.ro.
Această sancțiune se bazează pe o hotărâre a Consiliului Local din 2017. Autoritățile spun că este important ca numărul apartamentului să fie vizibil, deoarece acest lucru ajută echipele medicale să ajungă mai repede la adresa pacientului.
Măsura există și la Timișoara, însă aici amenzile pentru lipsa numerotării ușilor variază între 1.500 și 2.500 de lei. Totuși, nimeni nu a primit până acum amendă pentru că nu are afișat numărul apartamentului pe ușa de la intrare, mai transmit sursele citate mai sus.
Oraşul din România unde tinerii primesc teren gratuit pentru casă
Tinerii din România pot beneficia de teren gratuit pentru construirea unei case dacă se încadrează în condițiile de eligibilitate.
Potrivit Observator News, în județul Alba, oraşul Cugir, tinerii cu vârstă de până la 35 de ani au posibilitatea de a depune cereri pentru a primi teren gratuit pentru construirea unei case.
Atribuirea terenurilor este posibilă în baza Legii nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei case în orașul Cugir.
Pentru ca tinerii să poată obține terenul gratuit, aceștia trebuie să îndeplinească câteva condiții esențiale. Iată ce criterii sunt prevăzute de această lege:
- Tinerii care vor să beneficiaze de terenuri trebuie să aibă vârsta de până la 35 de ani.
- Construcţia casei trebuie să înceapă în termen de un an de la data atribuirii terenului.
- Finalizarea construcţiei în termen de maxim trei ani de la data obţinerii autorizației de construire, cu respectarea reglementărilor de urbanism impuse prin autorizare, scrie alba24.ro.
- Data finalizării construcției să fie data procesului-verbal de recepție a lucrărilor, eliberat de Compartimentul urbanism.