Antena Căutare

Perseidele 2024. Când are loc fenomenul spectaculos și de unde se poate vedea din România

Cea mai spectaculoasă ploaie de stele căzătoare va putea fi vizibilă de pe teritoriul României. Iată când va avea loc fenomenul astonomic.

Galerie
Urmărește cel mai spectaculos fenomen astronomic din 2024 | Shutterstock

Ploaia de perseide are loc în fiecare an aproximativ în aceeași perioadă. Fenomenul astronomic este de-a dreptul spectaculos, meteorii străbătând cerul cu mișcări strălucitoare.

Citește și: Eveniment astronomic important în această noapte: Orionidele! Cum ne va influența pe fiecare

Perseidele 2024. Când are loc fenomenul spectaculos și de unde se poate vedea din România

Perseidele, adică ploaia de meteori, sunt denumite astfel după constelația Perseu. Acestea oferă un spectacol incredibil, care poate fi vizibil și din România.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Și în 2024 vom avea parte de spectacole astronomice. Ce ploi de stele putem vedea în România anul viitor

Acest fenomen unic are loc în luna august 2024. Cerul va fi luminat, iar spectacolul natural îi va încânta pe cei care se îndepărtează de aglomerația orașelor.

Citește și: Fenomen spectaculos pe cer, zilele acestea! Unele zodii vor avea mari probleme! Te numeri printre ele?

Așadar, activitatea Perseidelor, conform unei surse, a început în data de 17 iulie și se va încheia pe 24 august 2024. Cu toate acestea, specialiștii susțin că apogeul fenomenului va avea loc în noaptea dintre 11 și 12 august 2024. Atunci vor fi vizibili până la 75 de meteoriți pe oră.

Citește și: Cum se manifestă ploaia de meteori Leonide și de unde se poate privi pe 17-18 noiembrie

„Se știe că în luna august se pot vedea meteorii numiți Perseide. Sunt cei mai des observați pentru că atunci este perioada concediilor când mulți stau afară până noaptea târziu. Există şi în luna decembrie o perioadă când se văd mai multi meteori decât de obicei. De asemenea, mai sunt şi în alte luni astfel de momente”, este specificat pe Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Citește și: Fenomenul geminidelor, cel mai inedit al anului! Cea mai frumoasă ploaie de stele se apropie. Iată când va avea loc

Cei care doresc să se bucure de spectacol trebuie să-și găsească un loc în aer curat, departe de lumina artificială și de aglomerația urbană. Este recomandat să meargă în locul respectiv cu cel puțin 20-30 de minute, pentru ca ochii să se adapteze la întuneric.

Citește și: Fenomen astronomic spectaculos în noaptea de 13 spre 14 decembrie! Ce se poate observa cu ochiul liber, dacă privești spre cer diseară

Stelele căzătoare oferă un spectacol cu totul deosebit, mai ales că se văd numai cu ochiul liber. Nu este nevoie de instrumente astronomice pentru a le observa. Astfel că, este recomandat să fie lăsat în geantă telefonul mobil sau orice alt instrument tehnologic.

Citește și: Înainte de Sărbători, un asteroid uriaş se va apropia de Pământ şi va provoca o ploaie de meteori. A fost numit "distrugătorul Pământului"

Pentru ca vizibilitatea să fie bună, nu trebuie să fie niciun fel de lumini artificiale în jur.

Citește și: Perseide 2023. Când are loc evenimentul și cât de afectată va fi fiecare zodie în această zi

„Cu cât locul de unde observați este mai întunecat, adică nu aveți lumini împrejur, cu atât veți vedea mai mulți meteori. Dacă nici Luna nu se află pe cer, puteți observa în condiții ideale meteorii”, mai recomandă specialiștii.

Turist amendat că a mers pe faleză la bustul gol. Cât a fost nevoit să plătească... El are 56, ea 27 ani și povestea lor a început când bărbatul avea deja 5 iubite. Cum a continuat: ”E mai tânără decât fi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x