Antena Căutare

Cel mai ascuns secret al lui Da Vinci a ieșit la iveală. Cât dormea pe noapte geniul italian!

Adevărat simbol al Renașterii, Leonardo da Vinci era în același timp artist, om de știință, muzician, poet, inventator, filozof, inginer. Mulți și-au pus întrebarea cum a putut lucra așa de eficient în atât de multe domenii diferite

Adevărat simbol al Renașterii, Leonardo da Vinci era în același timp artist, om de știință, muzician, poet, inventator, filozof, inginer. Mulți și-au pus întrebarea cum a putut lucra așa de eficient în atât de multe domenii diferite. A fost fără îndoială un geniu, dar avea și o metodă deosebită de odihnă, un program special de somn.

Creatorul "Giocondei" era adept al somnului "polifazic", adică nu își împărțea zilele în două perioade, veghe și somn, ci în mai multe compartimente. Foarte productiv, da Vinci dormea numai 15 minute o dată la patru ore. Metoda poate fi reprodusă, cu diferite adaptări.

Site-ul Terrafemina descrie patru obiceiuri de somn ce ar putea fi utile celor care vor să își ocupe cât mai eficient perioada de veghe:

—metoda Dymaxion constă într-un somn de 30 de minute o dată la șase ore;
—metoda Uberman — 20 de minute din patru în patru ore;
—metoda Everyman — un somn de trei ore noaptea și de trei ori câte 20 de minute în timpul zilei;
—metoda Siesta — cinci ore noaptea și o oră și jumătate după-amiaza.

Ce alegi pentru iubită, soție, mamă sau o colegă de muncă? Tu știi ce-i transmiți atunci când îi oferi o floare anume? A... Turcia, Grecia sau Tenerife? Românii pot pleaca în concediu pe tichete de vacnață! Primele au fost deja tipărite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x