Wynter Seymour are părul ca vata de zahăr și nu poate să-și perie podoaba capilară din cauza durerilor. Cum arată

Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu un podoabă capilară greu de controlat, însă există 100 de persoane care suferă de un sindrom care cauzează un păr de nepieptănat. Una dintre acestea sunt Wynter Seymour, fetița care trăiește cu un păr ca vata de zahăr.

Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu un podoabă capilară greu de controlat, însă există 100 de persoane care suferă de un sindrom care cauzează un păr de nepieptănat

Profimediaimages.ro

Sindromul părului de nepieptănat este caracterizat de părul uscat și creț, care are un aspect dezordonat și nu poate fi pieptănat ușor. Firul de păr este subțire și seamănă cu vata de zahăr. De asemenea, nu crește în jos, ci în diferite direcții.

Ce părere are Wynter despre părul ei deosebit

Familia lui Wynter Seymour, care are 9 ani, spune că afecțiunea o face pe cea mică să semene cu păpușa Chucky din filmul de groază “Child's Play”.

”Părul ei este la fel ca al păpușii și are uneori temperamentului lui Chucky, de asemenea. Părul ei este nebun. Chiar nu poți să o pieptăni. Pentru școală, reușesc să-l strâng și să-l prind într-un coc pentru a-l ține sus... Dar să faci orice altceva cu el nu merită. Este prea dureros pentru ea”, a declarat mama ei, Charlotte Seymour, conform Today.

Citește și: Maria Krzesinska,cea mai puternică femeie din Marea Britanie,are o dietă bazată pe burgeri și înghețată.Cum arată femeia de 40 ani

Chiar dacă-i cauzează probleme, lui Wynter îi place părul său și se bucură de atenția care i-o aduce. Conform mamei sale, fata este foarte încrezătoare. Cele două surori ale ei nu au această afecțiune.

Familia sa a încercat tot felul de produse pentru a gestiona părul fetei, descris ca fiind ca o sârmă. Mama sa reușește să-i îmbunătățească aspectul doar cu ulei pentru păr.

La naștere, Wynter a avut părul închis la culoare, dar curând acesta a început să se deschidă și să fie ca un puf. De regulă, sindromul părului nepieptănat apare în copilărie, iar micuții afectați au părul blond argintiu sau blond pui.

Citește și: O femeie spune că soțul ei se supără ori de câte ori aceasta încearcă să "tragă un pui de somn". Care ar fi motivul, de fapt

Podoaba capilară este una bogată, cu nimic diferită față de cea a unei persoane care nu suferă de această afecțiune.

Citește și
colaj gina pistol si smiley la botezul lui josephine si gina pistol intr-o salopeta alba
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
colaj ana crudu si daniela crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
elena stroe intr-un maieu negru, pantaloni scurti negri, pe o terasa intr-un peisaj de munte
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Mai multe articole

Ce este sindromul părului de nepieptănat

Părul de nepieptanant apare atunci când bebelușul are aproximativ 3 luni și afectează exclusiv podoaba capilară.

Această afecțiune nu este însoțită de alte probleme de sănătate, însă în câteva cazuri, a fost descrisă în asociere cu displazii ectodermale, anormalități osoase, în special la nivelul degetelor de la mâini și de la picioare, precum și cu probleme oculare de genul displaziilor retinei, distrofiilor pigmentare și cataractei infantile.

Citește și: Jasmine Tridevil a cheltuit 20.000 de dolari pentru a avea trei sâni. Cum arată pieptul ei

Ce cauzează sindromul parului de nepieptănat

Mutația a trei gene responsabile de formarea proteinelor necesare formării foliculului de păr este asociată cu apariția sindromului părului de nepieptănat.

În aceste cazuri, modalitatea de moștenire se pare că este autozomal recesivă, iar în cazul în care mai mulți membri ai familiei suferă de această afecțiune, moștenirea genetică este autozomal dominantă.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri