Antena Căutare

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor din România

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din România

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor din România
Ce scrie presa străină despre alegerile prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor din România. Presa internațională a fost cu ochii pe rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale, notând că Klaus Iohannis se clasează pe primul loc, în sondaje, după ieșirea la urne.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial şi se va întâlni în turul al doilea, peste două săptămâni, cu fostul premier Viorica Dăncilă, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne”, scrie agenţia Bloomberg.

De asemenea, agenția Associated Press a scris: „România a organizat alegeri prezidenţiale / Candidatul pro-UE este preferat”.

„Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dăncilă”, relatează și Deutsche Welle.

Rezultate alegeri prezidențiale 2019, primul tur

Rezultatele oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din toate secțiile de votare din România arată că actualul președinte Klaus Iohannis rămâne pe prima poziție cu 36,65%, Viorica Dăncilă e pe locul doi - 23,79%, iar Dan Barna e pe trei - 13,99%.

AEP ( Autoritatea Electorala Permanent) a terminat de numărat voturile de la toate secțiile de votare din România, iar situația generală arată așa:

Klaus Iohannis - 3.132.888 voturi - 36,65%

Viorica Dăncilă - 2.033.616 voturi - 23,79%

Dan Barna - 1.196.173 voturi - 13,99%

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019 - Dan Barna, criticat dur de simpatizanţii USR-PLUS după eşecul din primul tur: „Ne-ați plictisit cu...”

Alegeri prezidenţiale 2019 - Victor Ponta: Viorica Dăncilă a ajuns în turul al doilea pentru că aşa au vrut PNL şi Klaus... Alegeri prezidenţiale 2019 - În Sibiu, Iohannis a obţinut 67,03 la sută din voturi, Dan Barna - 10,84 la sută, Dăncilă -...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x