Live acumFilm: John Wick 2
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor din România

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din România

Ce scrie presa străină despre alegerile prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019: Ce scrie presa internațională despre rezultatul primului tur al alegerilor din România. Presa internațională a fost cu ochii pe rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale, notând că Klaus Iohannis se clasează pe primul loc, în sondaje, după ieșirea la urne.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial şi se va întâlni în turul al doilea, peste două săptămâni, cu fostul premier Viorica Dăncilă, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne”, scrie agenţia Bloomberg.

De asemenea, agenția Associated Press a scris: „România a organizat alegeri prezidenţiale / Candidatul pro-UE este preferat”.

„Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dăncilă”, relatează și Deutsche Welle.

Rezultate alegeri prezidențiale 2019, primul tur

Rezultatele oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din toate secțiile de votare din România arată că actualul președinte Klaus Iohannis rămâne pe prima poziție cu 36,65%, Viorica Dăncilă e pe locul doi - 23,79%, iar Dan Barna e pe trei - 13,99%.

AEP ( Autoritatea Electorala Permanent) a terminat de numărat voturile de la toate secțiile de votare din România, iar situația generală arată așa:

Klaus Iohannis - 3.132.888 voturi - 36,65%

Viorica Dăncilă - 2.033.616 voturi - 23,79%

Recomandari