Antena Căutare

Proiect de lege: Numarul femeilor din Parlament, egal cu cel al barbatilor

Doamnele cu aspiratii politice primesc o veste buna. Domnii parlamentari le-ar putea ceda, rand pe rand, locurile de deputat sau senator. Nu pentru ca sunt ei marinimosi, ci pentru ca i-ar putea obliga o lege.

Intr-o viitoare legislatura, jumatate din locurile din Parlament ar putea fi ocupate de femei. Pentru asta, insa, e nevoie de vointa barbatilor.

Legea care sta la mana deputatilor prevede ca 40% dintre candidatii la parlamentare ai partidelor sa fie femei, iar in cazul aliantelor electorale numarul lor sa fie la jumatate. Ideea, insa, nu prea face valuri in randul domnilor parlamentari.

Dupa alegerile din 2008, din 471 de locuri de parlamentari, femeile au obtinut 46, adica un procent de 9,76%. La nivel mondial, stam la fel de prost cand vine vorba de egalitatea de gen. Din 135 de tari analizate anul trecut, Romania se afla pe locul 112. Bariere se gasesc si in mintea electoratului.

Legea privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlament va fi supusa la vot peste doua saptamani.

Adrian Nastase se intreaba din spatele gratiilor: "Statul de drept - o noua religie?"... Codruta Kovesi candideaza la sefia DNA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x