Antena Căutare

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă merg la serviciu cu mașini din flota de autoturisme a statului. Ce mărci preferă politicienii

Pentru că cele mai importante instituții din țară au la dispoziție o flotă de autoturisme obținute pe baza unor contracte de achiziții, cei mai importanți oameni ai statului au posibilitate de a-și alege o mașină pe care să o folosească în scopul deplasărilor ce au, în special, legătură cu atribuțiile de muncă.

Imagine cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu stând față în față Galerie
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă merg la serviciu cu mașini din flota de autoturisme a statului. | Hepta

Dacă președintele României are la dispoziție o limuzină de lux marca Mercedes-Benz modelul S- Class S500, special blindat cu elemente de protecție, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, se pare că au parte de cu totul alte autoturisme.

Cei doi politicieni, care în ierarhie, sunt imediat după Klaus Iohannis, au fost surprinși recent mergând la serviciu în două mașini total opuse din toate punctele de vedere.

Citește și: Impozit zero pentru unele familii. Cine ar putea beneficia de scăderea impozitului

Iată ce mașini au la dispoziție șeful Parlamentului și șeful Guvernului pentru a se deplasa la serviciu.

Ce mașini conduc Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a fost des văzut plecând de la diferite evenimente cu autoturismele din dotarea Serviciului de Protecție și Pază (SPP), iar de cele mai multe ori politicianul se pare că a ales un Volkswagen Touareg 4x4.

Cu toate acestea, de curând, politicianul social-democrat, a părut total nemulțumit de mașina de origine nemțească și a decis să facă un drive-test cu un nou model Dacia Duster. Atât din nevoia de a îndemna românii să cumpere autoturisme produse la noi în țară, cât și din plăcerea pe care a avut-o vis a vis de această mașină, Marcel Ciolacu a decis că mașina cu care va defila va fi Dacia.

„Am făcut un drive-test cu noul model de Duster, cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ani, este bestială, și, o să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar. Din acest moment, Guvernul României și prim-ministrul al României va folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea, ca și prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster”, a anuntat premierul la Mioveni conform gândul.ro.

„Cred că așa este corect în orice stat democratic și în orice economie. Cum în Franța mașina Guvernului și mașina autorităților este Renault, în România mașina autorităților și a prim-ministrului trebuie să fie Duster” a mai adăugat acesta.

În ziua următoare după ce prim-ministrul a făcut această declarație, Marcel Ciolacu a fost suprins coborând chiar dintr-o astfel de mașină la Palatul Victoria.

Citește și: ANPC a închis mai multe săli de fitness din București. Neregulile au fost descoperite recent, iar amenzile sunt uriașe

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă, a fost suprins cu totul într-o altă mașină, de un alt rang, clasă și brand.

Șeful senatului se bucură de lux, având un Mercedes S Class la dispoziție. De asemenea, Serviciului de Protecție și Pază (SPP), este cel care îi oferă politicianului de parte liberală a coaliției, o mașină, dar, aparent nu orice mașină.

Acest Mercedes se află în serviciul premierului de la începutul mandatului, chiar dacă la anumite evenimente a fost văzut folosind și alte autoturisme de la SPP. De exemplu, în urmă cu o zi, Nicolae Ciucă a ajuns la Gala Sportului Românesc cu un Volkswagen.

Totuși, chiar dacă în urmă cu aproximativ doi ani, Nicolae Ciucă a condus prima mașină electrică „made in Cluj” și a fost impresionat cu adevărat de volanul acesteia, se pare că șeful senatului a rămas fidel mașinilor clasice pentru un moment.

„Aici are loc un proces cât se poate de dinamic în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea, iar faptul că se gândesc să treacă la producţie de serie, pe noi, ca ţară, nu poate să ne facă decât foarte mândri”,afirma Nicolae Ciucă la vremea respectivă.

Citește și: Ce primesc donatorii de sânge în 2024 în România. Valoarea tichetelor a crescut față de anii trecuți

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x