Antena Căutare

Orban, despre moţiunea de cenzură: Eu mă îndoiesc că toţi parlamentarii PSD vor veni să voteze această moţiune de cenzură pentru că intrăm în procedură de anticipate/ PNL nu va vota nicio învestire de Guvern

Premierul Ludovic Orban consideră că moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune nu va fi votată, nici măcar toţi parlamentarii PSD nefiind sigur că vor participa la şedinţă.

Premierul a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă consideră că va trece moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune şi a spus: ”Evaluarea pe care o avem astăzi, asta luând în calcul toţi parlamentarii PSD - deşi vă spun sincer că nu cred că toţi parlametarii PSD vor veni cu mic cu mare să voteze această moţiune de cenzură, atâta timp cât e clar că, dacă această moţiune va trece, intrăm în procedură de anticipate”.

Orban a afirmat că parlamentarii PNL susţin Guvernul şi măsurile pe care acesta le ia, astfel încât ”PNL nu va vota nicio învestire de Guvern” şi se va ajunge la anticipate.

Premierul afirmă că mai mult de jumătate dintre parlamentarii PSD nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament, motiv pentru care nu vor fi fericiţi să voteze moţiunea şi să se ajungă la anticipate.

”Mă îndoiesc că se vor bucura foarte tare parlamentarii PSD să-şi termine mai repede mandatele”, a mai spus premierul, care a reiterat ideea că PNL ”nu va vota nicio moţiune”.

Orban a mai spus că şi dacă moţiunea de cenzură nu va fi votată se va intra în procedură pentru alegerile anticipate, dar a refuzat să precizeze dacă va demisiona sau nu.

Miercuri, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar PSD şi UDMR au anunţat că vor depune moţiune de cenzură.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, susţine că mai sunt necesare doar cinci voturi pentru moţiunea de cenzură, formaţiunea demarând negocieri cu alte grupuri parlamentare şi senatori sau deputaţi neafiliaţi.

Unii parlamentari neafiliaţi ar putea vota moţiunea de cenzură, crede deputatul PSD Valeriu Steriu, purtător de cuvânt al PSD, dar recunoaşte că şansele moţiunii de cenzură sunt mici în acest moment.

”Într-adevăr, matematic nu sunt şanse la acest moment, dar astăzi avem o primă sesiune, cel puţin la Camera Deputaţilor, în care vom mai începe discuţii, negocieri, cu alte grupuri parlamentare”, a declarat Valeriu Steriu, la RFI.

Valeriu Steriu spune că ”sunt în clipa de faţă alături de PSD doar cei din UDMR, dar celelalte grupuri parlamentare pot să participe, sunt chiar şi deputaţi şi senatori neafiliaţi, care la rândul lor pot veni. Este nevoie matematic de încă cinci voturi şi cu siguranţă se pot identifica aceste cinci voturi”.

Sursa : news.ro

Camera Deputaţilor dezbate eliminarea pensiilor speciale... Firea: Priorităţi pentru noi sunt fluidizarea traficului şi combaterea poluării, pentru care am alocat 518 milioane de e...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x