Orban, despre moţiunea de cenzură: Eu mă îndoiesc că toţi parlamentarii PSD vor veni să voteze această moţiune de cenzură pentru că intrăm în procedură de anticipate/ PNL nu va vota nicio învestire de Guvern

Premierul Ludovic Orban consideră că moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune nu va fi votată, nici măcar toţi parlamentarii PSD nefiind sigur că vor participa la şedinţă.

Premierul a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă consideră că va trece moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune şi a spus: ”Evaluarea pe care o avem astăzi, asta luând în calcul toţi parlamentarii PSD - deşi vă spun sincer că nu cred că toţi parlametarii PSD vor veni cu mic cu mare să voteze această moţiune de cenzură, atâta timp cât e clar că, dacă această moţiune va trece, intrăm în procedură de anticipate”.

Orban a afirmat că parlamentarii PNL susţin Guvernul şi măsurile pe care acesta le ia, astfel încât ”PNL nu va vota nicio învestire de Guvern” şi se va ajunge la anticipate.

Premierul afirmă că mai mult de jumătate dintre parlamentarii PSD nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament, motiv pentru care nu vor fi fericiţi să voteze moţiunea şi să se ajungă la anticipate.

”Mă îndoiesc că se vor bucura foarte tare parlamentarii PSD să-şi termine mai repede mandatele”, a mai spus premierul, care a reiterat ideea că PNL ”nu va vota nicio moţiune”.

Orban a mai spus că şi dacă moţiunea de cenzură nu va fi votată se va intra în procedură pentru alegerile anticipate, dar a refuzat să precizeze dacă va demisiona sau nu.

Miercuri, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar PSD şi UDMR au anunţat că vor depune moţiune de cenzură.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, susţine că mai sunt necesare doar cinci voturi pentru moţiunea de cenzură, formaţiunea demarând negocieri cu alte grupuri parlamentare şi senatori sau deputaţi neafiliaţi.

Unii parlamentari neafiliaţi ar putea vota moţiunea de cenzură, crede deputatul PSD Valeriu Steriu, purtător de cuvânt al PSD, dar recunoaşte că şansele moţiunii de cenzură sunt mici în acest moment.

”Într-adevăr, matematic nu sunt şanse la acest moment, dar astăzi avem o primă sesiune, cel puţin la Camera Deputaţilor, în care vom mai începe discuţii, negocieri, cu alte grupuri parlamentare”, a declarat Valeriu Steriu, la RFI.

Valeriu Steriu spune că ”sunt în clipa de faţă alături de PSD doar cei din UDMR, dar celelalte grupuri parlamentare pot să participe, sunt chiar şi deputaţi şi senatori neafiliaţi, care la rândul lor pot veni. Este nevoie matematic de încă cinci voturi şi cu siguranţă se pot identifica aceste cinci voturi”.

Sursa : news.ro

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole
Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri