Antena Căutare

Ponta, despre moţune: Mâine avem Birouri Permanente, stabilim un calendar de bun simţ şi probabil luni sau marţi o şi votăm

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că miercuri vor fi Birourile Permanente şi atunci va fi stabilit un calendar pentru moţiunea de cenzură, iar luni sau marţi aceasta ar putea fi şi votată. El doreşte ca după ce acest Guvern o să cadă, noul Executiv să fie tot unul de stânga, dar fără Viorica Dăncilă şi echipa din jurul ei.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că miercuri vor fi Birourile Permanente şi atunci va fi stabilit un calendar pentru moţiunea de cenzură, iar luni sau marţi aceasta ar putea fi şi votată. El doreşte ca după ce acest Guvern o să cadă, noul Executiv să fie tot unul de stânga, dar fără Viorica Dăncilă şi echipa din jurul ei.

Ponta a declarat marţi, că actualul guvern este practic mort şi ţine România în loc.

“Încerc în continuare şi vorbesc în fiecare zi cu alţi foşti colegi de la PSD ca să îi conving că acest guvern este un guvern practic mort, care ţine în loc România, care creează numai crize şi că trebuie să avem un alt cu guvern, un alt guvern pe care eu îl văd tot ca un guvern de stânga, însă fără doamna Dăncilă, fără echipa din jurul ei, cu nişte oameni competenţi, profesionişti care să facă într-un an să repare o parte din lucrurile rele care s-au făcut în ultimii trei”, a afirmat Ponta.

Liderul Pro România a precizat că această moţiune este una care are şanse să treacă.

“Am trecut prin multe noţiuni de când sunt parlamentar, cred că aceasta este o moţiune, ca şi în 2012, care are şanse serioase să treacă şi trebuie deja să ne gândim la ce va fi după. Cel mai important lucru după, să facem un buget pe 2020, nu ca cel din 2019 care a fost evident făcut pe acte false şi pe documente şi pe date false, un buget care să ne asigure că totuşi şi partea socială şi partea economică se relansează în România”, a explicat fostul premier.

Ponta a spus că moţiunea va fi votată şi de doi social-democraţi.

“Ştiu că sunt 237 de semnături. Mai sunt încă doi colegi de la PSD, unul cu care am vorbit azi şi unul dintre ei ştiţi a şi venit la noi în grup, altul care votează moţiunea, nu ştiu dacă vine sau nu la Pro România, dar cu siguranţă o va vota, după care mâine dimineaţă la prima oră se face şi partea de procedură”, a mai afirmat Ponta.

El a menţionat că moţiunea de cenzură va fi votată cel mai probabil la începutul lunii viitoare.

“Domnul Iordache, care am lucrat mulţi ani şi pe care am avut ocazia să îi spun şi acuma la Biroul Permanent, că are numai idei proaste în ultima perioadă şi pentru PSD, şi pentru Parlament, numai idei proaste. Făcuse un plan, probabil cu doamna Dăncilă, care habar nu are cum funcţionează Parlamentul, că undeva în noaptea asta, pe la 12 noaptea să ne strângem, noaptea ca hoţii, să vorbim despre moţiune că pun ei nu ştiu când, sâmbătă…Nu merge aşa, e o chestie serioasa o moţiune de cenzură este într-adevăr despre Guvern, despre Parlament, despre viitorul României. Mâine avem birouri permanente stabilim un calendar de bun simţ şi probabil luni sau marţi o şi votăm, sper cu peste 234”, a mai declarat Ponta.

Întrebat dacă este de acord cu alegerile anticipate, liderul Pro România a răspuns: “Sunt de acord pentru că toţi ştiu că nu se vor face”.

Sursa : news.ro

Fostul europarlamentar Claudia Ţapardel afirmă că a vorbit cu premierul despre postul de comisar european, dar că decizi... Ponta: Dăncilă ştia de la mine că nu are nicio şansă cu Rovana Plumb. Ori a făcut-o din prostie, ori a vrut să-i rupă gâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x