Antena Căutare

Se pregateste remanierea Cabinetului Boc

Premierul Emil Boc a fost chemat azi la Palatul Cotroceni, unde a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu, dupa ce Coalitia a pierdut la vot in Camera Deputatilor ordonanta privind concedierile din MAI.

Intalnirea a avut loc in conditiile in care s-au vehiculeaza informatii conform carora va avea loc in maximum o saptamana o remaniere guvernamentala si in conditiile in care este necesara numirea unui nou titular la Ministerul Muncii. De asemenea, ieri au fost vehiculate si informatii potrivit carora este posibil ca Emil Boc sa-si depuna mandatul de prim-ministru.

Zvonurile au aparut din cauza traficului intens inregistrat in ultimele zile in jurul Palatului Cotroceni. Si liderii UDMR au fost convocatI la o intalnire confidentiala cu Traian Basescu, luni dupa amiaza, in cadrul careia Uniunea ar fi primit asigurari ca remanierea nu-I va atinge pe ministrii sai.

Inainte sa plece la Cotroceni, Emil Boc s-a intalnit cu deputatii grupului minoritatilor din Parlament. In cadrul discutiilor, deputatii i-au expus problemele de functionare a coalitiei in teritoriu, precum si o serie de amendamente la Statutul minoritatilor.

"Este una din intalnirile curente pe care le avem si in care discutam chestiuni administrative si legislative punctuale. Intalniri de genul asta avem des, o data la doua sau trei luni", a declarat liderul de grup Varujan Pambuccian, la finele intalnirii. Grupul minoritatilor i-au cerut lui Boc ca, in calitate de presedinte al PDL, sa se asigure ca in teritoriu sunt convocati la sedintele coalitiei si reprezentanti ai minoritatilor, acolo unde comunitatile lor sunt mai mari.

In continuare, lui Boc i s-a cerut sprijin pentru rezolvarea unor probleme specifice minoritatilor sau pentru implementarea unor proiecte initiate de catre grup. "Eu am ridicat o problema legata de cetatenia arhiepiscopului armean, care este cetatean olandez si nu poate sa-si rezolve chestiunea cu cetatenia romana, lucruri de genul asta", a exemplificat Pambuccian.

Cat priveste Statutul minoritatilor, Pambuccian a exclus posibilitatea ca acesta sa treaca prin asumarea raspunderii. "Statutul minoritatilor este in comisia de drepturile omului, isi urmeaza traseul legislativ normal. Are deja avizul de la comisia juridica. Legea minoritatilor nu este o problema in sine in acest moment", a mai spus reprezentantul comunitatii armene.

Varujan Pambuccian a negat ca s-ar fi discutat cu Boc subiectul remanierii guvernamentale. TotusI, in PDL se vorbeste despre o remaniere prin numirea Sulfinei Barbu la ministerul Muncii, sI posibila demitere a ministrilor Valerian Vreme, Ion Ariton si Daniel Funeriu.

Site-ul Inpolitics a scris ca in urmatoarele 48 de ore va avea loc schimbarea premierului Emil Boc de la cirma guvernului. Locul sau va fi luat, potrivit sursei citate, de catre Calin Georgescu, nume intens vehiculat pentru acest post in ultimele luni, director al Centrului pentru Dezvoltare Durabila si secretar general al reprezentantei Romaniei in Clubul de la Roma, unul dintre cei mai apreciati finantisti ai momentului. Realitatea.net a scris ca Theodor Stolojan ar urma sa preia sefia Guvernului, insa fostul premier dezminte categoric acest lucru.

Sursa: Jurnalul National

Traian Igas cere ancheta interna in cazul Mironescu... George Maior, audiat de Comisia parlamentara de control a activitatii SRI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x