Căutare Live

SPECIAL! Cablurile subterane ale relatiei politica-televiziune

Evolutia jurnalismului modern se defineste si prin asumarea unor atitudini si optiuni personale, dincolo de relatarea corecta a informatiilor, iar acest fenomen poate fi observat cu usurinta si in media romaneasca, se arata intr-o analiza publicata de Politburo, revista Institutului de Cercetari Electorale din cadrul Fundatiei Societatea Civila pentru Democratie.

Relationarea grupului RCS-RDS (10Tv) cu Partidul Democrat-Liberal nu a fost pana acum indeajuns explicata cu informatii concludente. Se pare ca, undeva in subteran, politica se intersecteaza cu televiziunea prin cablurile electrice. Si mai exact, prin acele cabluri pe care compania RCS-RDS a reusit sa le monteze - foarte avantajos, de altfel - pe infrastructura companiei Electrica.

Electrica - aceasta societate pe actiuni cu capital majoritar de stat - intotdeauna controlata de un reprezentat al Puterii, se afla in jurisdictia ministrului Economiei, care are printre prerogative si numirea directorului general al companiei.

Cu o astfel de conducere eminamente politica, decizia foarte generoasa de a permite unei companii private sa faca uz de infrastructura sa nu poate fi decat politica. O factura politica, am putea spune, pe care RCS-RDS a achitat-o din plin.

Se pare insa ca pentru PDL posibilitatile de a pune presiune pe conducerea companiei de cablu n-au fost epuizate o data cu acest "parteneriat public-privat" (sic!) Electrica - RCS-RDS.

O dispozitie legala permite primariilor sa solicite autorizatii de constructie pentru cablurile aflate in subteran. Ei bine, iata o solicitare careia - atunci cand e facuta la Arad, Ramnicu Valcea, Brasov, Alba Iulia, Craiova, Cluj sau Piatra Neamt - i se raspunde altfel decat prin documente; i se raspunde cu o ostentativa bunavointa mediatica.

Tot articolul, in Jurnalul National

EDITORIAL: Toti lauda, azi si maine, mireasa cea urata – UDMR... Utilizatorii de cartelele preplatite, obligati sa-si declare datele?...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri