Antena Căutare

Summit UE Sibiu 2019. Restricții și pregătiri intense: Restaurante și școli închise, străzi spălate și pe ploaie

Summit UE Sibiu 2019.Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai vine cu o mulțime de restricții pe durata desfășurării sale. Restricții de circulație, școli, grădinițe, restaurante și cafenele închise, dar și curățenie exemplară pe străzile din Sibiu.

Summit UE Sibiu 2019. Restricții și pregătiri intense: Restaurante și școli închise, străzi spălate și pe ploaie Galerie
Summit UE Sibiu 2019

Summit UE Sibiu 2019.Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai vine cu o mulțime de restricții pe durata desfășurării sale. Restricții de circulație, școli, grădinițe, restaurante și cafenele închise, dar și curățenie exemplară pe străzile din Sibiu.

Experţii în securitate spun că summit-ul de la Sibiu 2019 este unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană a ţării.

Summit-ul va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent președinția Consiliului. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. De asemenea, vor fi prezenți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Autoritățile locale din Sibiu au alocat pentru pregătirile Summit-ului 2019 un buget de 20 de milioane de lei. Lucrările care ţin de infrastructură şi pregătirea clădirii primăriei au început încă din 2018.

Scoliile, liceele şi grădiniţele sunt închise în săptămâna 6-12 mai. Unele vor găzdui echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Mai mult, cu câteva zile înainte de marele eveniment, străzile din Sibiu sunt spălate riguros, asta în ciuda ploilor și avertismentelor meteorologice emise în ultimele zile.

În plus, summit -ul UE Sibiu 2019 este și motivul pentru care terasele din pieţe vor fi strânse în perioada summit-ului. Cei care au restaurante şi cafenele în zona se gândesc să închidă de tot. În Piaţa Mare din Sibiu va fi amplasat şi un podium pe care vor putea urca oaspeţii pentru poza de final.

La summit-ul la Sibiu, în data de 9 mai 2019, vor participa șefii de stat sau de guvern din UE.

Summit Sibiu 2019- Restricții de circulație

Pe 9 mai, data Summit Sibiu 2019, cât timp delegaţiile se vor deplasa către destinaţie, vor fi impuse restricţii circulaţie în Sibiu, pe:

  • bulevardul Corneliu Coposu,
  • strada Constituţiei,
  • strada 9 Mai,
  • strada Bastionului şi Alba Iulia.

Summit UE Sibiu 2019. Restricții și pregătiri intense: Restaurante și școli închise, străzi spălate și pe ploaie

Harta summit Sibiu 2019

Summit Sibiu 2019- Program

27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE, 36 de delegaţii oficiale şi 400 de invitaţi de rang înalt vor purta discuţii în Primăria din Sibiu.

Delegaţiile vor ateriza pe aeroportul din Sibiu după un program strict. Aeronavele nu vor putea gara, pentru că aeroportul este unul mic, aşa că vor fi direcţionate imediat după aterizare spre Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.

12.00 - Sosiri

12:30 -Întâlnire cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

13:00 -Fotografie de grup

13:15 -Prânz de lucru

15:30 -Sesiune de lucru

18:00 - Conferință de presă cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Klaus Werner Iohannis, președintele României

18:30 -Recepție

20:00 -Concert în aer liber

Agenda actuală pentru summit Sibiu 2019 a fost convenită în iunie 2014 de către Consiliul European. Aceasta se axează pe cinci domenii prioritare.

  • locuri de muncă, creștere economică și competitivitate
  • autonomizarea și protejarea cetățenilor
  • politicile privind energia și clima
  • libertate, securitate și justiție
  • UE ca actor mondial puternic

Sursă foto- .oradesibiu.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x