Antena Căutare

UPDATE! Motiunea de cenzura a trecut: Guvernul MRU, demis

Motiunea de cenzura, intitulata "Opriti Guvernul satajabil. Asa nu, niciodata!", a fost adoptata de Parlament cu 235 de voturi "pentru" si 9 "impotriva", Guvernul Ungureanu fiind astfel demis. Patru dintre cele 248 de voturi exprimate au fost anulate.

UPDATE 16.20: Leul, la un maxim istoric pe interbancar: 4,4010 lei pentru un euro

UPDATE 16:15 Bucurie in Opozitie dupa trecerea motiunii: Ce spun liderii din PSD, PNL si PC!

UPDATE 16.10: Efectul caderii Cabinetului Ungureanu: FMI si-a suspendat misiunea in Romania

UPDATE 16.00: Reactia PDL la votul motiunii: Deputatii minoritatilor au tradat

UPDATE 15.50: Basescu a chemat partidele la Cotroceni, incepand cu ora 17:00. Vezi programul consultarilor!

UPDATE 14:57: Surse: Motiunea de cenzura a trecut cu 235 de voturi "pentru" si 11 "impotriva". Guvernul MRU este demis la aproape 2 luni de la investire.

Conform membrilor USL iesiti din plenul Parlamentui motiunea de cenzura a trecut la cele doua camere. Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a fost demis cu 235 voturi "pentru" si 11 "impotriva".

UPDATE 14.40: Procedura de vot cu bile s-a incheiat. 246 de parlamentari au votat

UPDATE 13:57: Roberta Anastase a anuntat inceperea votului la Senat.


UPDATE 13: 50 J.P. Morgan: Sansele ca Guvernul roman sa cada sunt mai mari decat cele de a supravietui motiunii

UPDATE 13.37: Marko Bela, catre Opozitie: Cate greseli, cate santaje, cate tradari rusinoase am facut impreuna!

UPDATE 13.30: Sorina Placinta (PDL) a anuntat ca va vota la motiune. Inainte, ea a avut o conversatie cu Elena Udrea, in cadrul careia a izbucnit in plans. Ulterior, senatorul Olguta Vasilescu a confirmat acest lucru de la tribuna Parlamentului.

"Este incuiata in biroul doamnei Raluca Turcan. Va rog sa faceti toate dersurile pentru ca acest senator sa-si poate exprima votul", a spus senatorul PSD.

UPDATE 13:11 Elena Udrea: "Sigur motiunea nu va trece. Eu nu am pazit pe nimeni si nu am tinut pe nimeni ascuns in camera."

UPDATE 12:39 Antonescu: "PDL e un ciuruc de partid."

UPDATE 12:28 Catalin Croitoru, deputat PDL: "Nu mai admit sa inghit umilinte, voi vota cu bilele la vedere. O sa-mi incetez activitatea in grupul PDL si voi activa in grupul parlamentar al PSD."

UPDATE 11:27 Ponta, in Parlament, atac dur la Basescu si Ungureanu: "Securistii au preocupari comune. Nu am fost in vacanta pe banii OMV Petrom"





UPDATE 11:20
Theodor Paleologu: "Domnule Ponta, nu umblati cu cioara vopsita, daca va trece motiunea asumati-va responsabilitatea.

UPDATE 11:16: Adrian Nastase: "In acest moment nu exista o baza legala pentru exploatarea gazelor de sist. Guvernul nu avea dreptul sa dea licenta pentru un acord de explorare-exploatare"

UPDATE 11.10: Emil Boc: Motiunea nu va trece. Vor fi defectiuni si in tabara Opozitiei

UPDATE 11.00: Doar 20 de parlamentari ai coalitiei sunt prezenti in sala de plen, la discursul premierului

UPDATE 10.50: Motiunea slabeste leul: Cursul a ajuns la 4,38 lei/euro

UPDATE 10.19: Mihai Razvan Ungureanu a atacat Opozitia si a precizat ca in fata sa se afla „prea multi politicieni si prea putini oameni de stat".

"Trebuie sa recunosc o oarecare emotie, dar nu are legatura cu persoana mea. [...] Am citit un text careia ii lipseste forta argumentatiei. Nu ezit sa va impartasesc mahnirea fata de acest text. Daca viitorul tarii se construieste in functie de ideile motiunii, imi este teama ca suntem mult mai departe de Europa"





UPDATE 10.00:
Crin Antonescu: "Mult a fost, putin a ramas. Din partea USL nu veti avea nicio surpriza"

UPDATE 9.45: Victor Ponta: "USL face astazi ceea ce trebuia facut. Scurteaza acest Guvern Basescu - Ungureanu si suferinta Romaniei. Nu putem sa stam deoparte."

UPDATE 9.20: Premierul Mihai Razvan Ungureanu a ajuns la Parlament


UPDATE 9.15: Parlamentarii puterii intarzie sa apara in sala de plen

UPDATE 9:00: Premierul si liderul PNL, Crin Antonescu, au sosit la Palatul Parlamentului.

Parlamentul dezbate, vineri, incepand cu ora 9:00, motiunea de cenzura "Opriti Guvernul satajabil. Asa nu, niciodata". Motiunea de cenzura este considerata primul test politic important pentru Cabinetul Ungureanu, instalat in functie pe 9 februarie. Motiunea de cenzura are nevoie de 231 de voturi pentru ca Guvernul sa fie demis.

Este prima motiune de cenzura indreptata impotriva guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu la numai doua luni de la investitura.

PDL si UDMR au anuntat ca parlamentarii puterii nu vor participa la vot, desi vor fi in banci. Liderii USL mai au nevoie doar de 4 voturi ca sa demita guvernul. Liderii opozitiei au anuntat ca au 226 de voturi. Dezbaterea va fi urmata de votul asupra documentului.

Motiunea de cenzura a fost depusa, saptamana trecuta, la Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor si este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

"Opriti Guvernul santajabil" se refera la trei teme, printre care problema UMF Targu Mures si privatizarile companiilor si resurselor de stat din ultima vreme si are 15 pagini.

Stire in curs de actualizare.


Foto: Intact Images

Mihai Razvan Ungureanu: Revin in Parlament pentru a apara stabilitatea acestei tari... Udrea: E nevoie de un nou mod de a face politica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x